Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejists Zemgus Girgensons pirmdien izcēlās ar sesto vārtu guvumu šosezon, kas gan nelīdzēja viņa pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Bufalo "Sabres" izvairīties no zaudējuma.

"Sabres" vienība ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) izbraukumā piekāpās Otavas "Senators" komandai, kuras fārmklubā joprojām spēlē Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers.

Girgensons laukumā pavadīja 16:25 minūtes, no kurām 2:10 bija mazākumā, un to laikā izcēlās ar vieniem vārtiem, diviem metieniem, vienu spēka paņēmienu, kā arī lietderības koeficientu +1. Latvijas hokejists zaudēja vienīgo iemetienu, kurā piedalījās.

Spēles rezultātu pirmā perioda pēdējā minūtē atklāja Žans-Gabriels Pago, bet otrajā trešdaļā to izlīdzināja Girgensons. Latvijas hokejists akurāti pielika nūju garām vārtiem raidītai Evan Rodrigeza piespēlei, nogādājot ripu vārtu augšējā stūrī.

Spēles pēdējā trešdaļā Pago gan atkārtoti meta ripu Bufalo vienības vārtos, bet rezultātu 3:1 jau nodrošināja Breidijs Tkačuks, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles. Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts "Senators" vārtsargs Kregs Andersons, kurš atvairīja 43 no 44 pretinieku metieniem.

Girgensons pēc šī mača atzīmējies ar sešiem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm 38 spēlēs, pārspējot pērn 72 spēlēs iespētos piecus precīzos raidījumus.

Savukārt piekto uzvaru pēc kārtas pirmdien guva Kolumbusas "Blue Jackets" vienība, kura ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) apspēlēja Ņujorkas "Islanders" hokejistus.

Komandas vārtus atkal sargāja Joniss Korpisalo, tiekot galā ar 35 no pretinieku 37 izdarītajiem metieniem. Elvis Merzļikins vārtos nav stājies kopš 14. decembra, kad viņš laukumā pabija uz vienu trešdaļu zaudētā spēlē pret Otavas "Senators".

Bufalo "Sabres" ar 38 spēlē gūtu 41 punktu ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, bet Kolumbusas "Blue Jackets" ar 40 punkti 37 spēlēs atrodas divas vietas zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!