Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā otrdien, 11. janvārī, pamatīgu zaudējumu piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", bet Kolumbusas "Blue Jackets" pieteikumā atkal bija iekļauts savainojumu sadziedējušais latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins. Citos mačos uzvaru izcīnīja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", bet Sanhosē "Sharks" rindās vēl nav atgriezies Rūdolfs Balcers.

Girgensons un "Sabres" aizvadītajā naktī nespēja konkurēt ar pēdējo divu gadu Stenlija kausa ieguvējiem Tampabejas "Lightning", piekāpjoties ar 1:6 (0:2, 0:3, 1:1).

Latvijas izlases uzbrucējs nospēlēja 14:55 minūtes, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Viņš uzvarēja četros no pieciem iemetieniem, reizi pielietoja spēka paņēmienu. Pirmā perioda izskaņā Girgensons nopelnīja divas soda minūtes, ko otrās trešdaļas sākumā izmantoja "Lightning", panākot 3:0.

"Sabres" labā vienīgos vārtus guva Vinnijs Hinostroza. "Lightning" rindās ar "hat trick" izcēlās Ņikita Kučerovs, bet pa reizei precīzi bija Ondžejs Palats, Entonijs Čirelli un Stīvens Stemkoss.

"Penguins" rindās pie rezultativitātes punktiem netika Bļugers, bet "pingvīni" ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pieveica Anaheimas "Ducks". "Penguins" tā bija 11. uzvara pēdējos 12 mačos.

Bļugers nospēlēja 15:06 minūtes, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja astoņos no 13 iemetieniem, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Jau spēles 65. sekundē "Penguins" vadībā izvirzīja Džefs Kārters, bet otrā perioda sākumā ar precīzu metienu izcēlās krievu zvaigzne Jevgeņijs Malkins, kuram tā bija tikai pirmā spēle šajā sezonā. Jākobs Silferbergs vienus vārtus atguva, bet piecas minūtes pirms otrā pārtraukuma vēlreiz izcēlās Malkins, atjaunojot "Penguins" divu vārtu pārsvaru. Mača izskaņā savus otros vārtus spēlē, ripu raidot tukšos pretinieku vārtus, vēl guva Kārters, kuram rezultatīvu piespēli izdarīja mača lielākā zvaigzne Malkins.

Savukārt "Blue Jackets" ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) piekāpās Čikāgas "Blackhawks". Kolumbusas komandas vārtu sargāja Jons Korpisalo, kurš atvairīja 16 no 19 metieniem.

Tikmēr "Sharks" bez Balcera ierindā ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Detroitas "Red Wings". "Haizivīm" uzvaru pagarinājuma 60. sekundē nodrošināja Logans Kutūrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!