Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons ceturtdien guva vārtus Bufalo "Sabres" uzvarā Detroitā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, sagrāvi Ņūarkā piedzīvoja bez vārtsarga Elvja Merzļikina spēlējošā Kolumbusas "Blue Jackets", bet Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" svinēja panākumu savā laukumā.

"Sabres" izbraukumā pēcspēles metienu sērijā ar 7:6 (3:2, 1:2, 2:2, 0:0, 1:0) pieveica Detroitas "Red Wings".

Girgensons 22.minūtē guva komandas ceturtos vārtus, izvirzot "zobenus" vadībā ar 4:2. Viņš ātrajā uzbrukumā izrādījās uzbrukuma smailē, ar neērto nūjas pusi vārtu kreisajā augšējā stūrī ievirzot Kaila Okposo no kreisās laukuma apmales piespēlēto ripu.

No 15 minūtēm un 25 sekundēm laukumā latviešu uzbrucējs minūti un 55 sekundes spēlēja mazākumā un septiņas sekundes - vairākumā. Viņa kontā vieni gūti vārti trijos metienos, pa vienam bloķētam metienam un zaudētai ripai, kā arī +/- rādītājs -1.

Teidžs Tompsons piektajā minūtē vadībā izvirzīja "Sabres", uz ko mājinieki atbildēja ar Ostina Čarnika un Dilana Larkina vairākumā gūtiem vārtiem.

Tomēr līdz pārtraukumam Henri Jokiharju un Dilans Kazenss vairākumā izvirzīja vadībā viesus.

Mača gaitā "Sabres" pēc Girgensona un Kazensa otrajiem gūtajiem vārtiem spēlē 45.minūtē divreiz panāca divu vārtu pārsvaru, taču mājinieki atspēlējās.

Pēcspēles metienos uz Lukasa Raimonda precīzu metienu pirmajā sērijā viesi nākamajās divās atbildēja ar Džeka Kvinna un Aleksa Tača vārtiem.

Uzvarētāju labā pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Kazenss (2+1) un aizsargs Ouens Pauers (0+3), bet mājiniekiem pie trim rezultatīvām piespēlēm tika Raimonds.

Merzļikins kājas traumas dēl nebija "Blue Jackets" pieteikumā neveiksmē viesos ar Ņūdžersijas "Devils", kas konkurentus sagrāva ar 8:1 (1:0, 3:1, 4:0).

Vārtos Maikls Hačinsons atvairīja 19 no 24 metieniem, bet viņu nomainījušais Džons Gilīss tika galā ar deviņiem no 12 metieniem.

Vienīgos vārtus līgas otras vājākās komandas labā 32.minūtē guva Jona Luoto, panākot 1:3.

Mājinieku rindās četrus (2+2) rezultativitātes punktus sakrāja Džeks Hjūzs, pa trim - Timo Maiers (2+1) un aizsargs Džons Merino (0+3).

"Golden Knights" mājās bez uzbrucēja Teodora Bļugera pieteikumā ar 5:2 (4:0, 1:2, 0:0) apspēlēja Losandželosas "Kings".

Trīs (2+1) rezultativitātes punktus sakrāja Čendlers Stīvensons, pa diviem (1+1) - Fils Kesels un Ivans Barbašovs.

Viesiem ar gūtiem vārtiem izcēlās Anže Kopitars un Vladislavs Gavrikovs.

Merzļikina bijušais komandas biedrs Jonass Korpisalo atvairīja desmit no 15 metieniem un tika nomainīts, Feniksam Koplijam pēc tam tiekot galā ar visiem 22 mājinieku metieniem.

Mājinieku vārtos 30 metienus atvairīja Lorāns Brasoits.

"Sabres" ar 83 punktiem 77 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, no "play off" zonas atpaliekot sešus punktus. Tiesa, konkurenti ir aizvadījuši divas spēles vairāk. Savukārt "Blue Jackets" ar 56 izcīnītiem punktiem 78 spēlēs ir vājākā komanda Austrumu konferencē un jau zaudējusi cerības uz iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā. "Golden Knights" ar 106 punktiem 79 spēlēs ir Rietumu konferences līdere un jau nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!