Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" treniņnometnē pirms jaunās sezonas uz treneriem atstājis labu iespaidu, atzina vienības galvenais treneris Ralfs Krīgers.

Girgensons sestdien guva vārtus NHL pārbaudes spēlē pret cita latvieša Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins", gatavošanos jaunajai sezonai ievedot finiša taisnē. Ceturtdien Bufalo NHL regulāro čempionātu uzsāks ar maču pret "Penguins".

"Pitsburgā varēja redzēt, ka viņš guva vārtus ar lielu pārliecību. Viņš ir ļoti labs, kad viņam ir vieta, kur izpausties," "Sabres" mājaslapā citēts Krīgers.

Girgensons aizvadīs septīto sezonu "Sabres" sastāvā, un viņš šajā laikā strādājis ar pieciem dažādiem galvenajiem treneriem. Šajā treniņnometnē viņam diezgan veiksmīgi esot izdevies Krīgeram parādīt, ka viņš var pārliecinoši spēlēt aizsardzībā, kā arī viņš atguvis pārliecību uzbrukumā.

"Viņš vienmēr aizsardzībā izpilda spēles plānu, un viņš var gūt vārtus. Girgensons treniņos strādā ar simtprocentīgu atdevi, tāpēc viņš spēlēs darbojas stabili. Es skaidri zinu, ko no viņa varu sagaidīt. Girgensons ir ļoti svarīgs mūsu komandā," skaidroja treneris.

Girgensons aizvadītajā sezonā 72 spēlēs guva piecus vārtus, veica 13 rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -11, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu pēdējo trīs gadu laikā. Girgensons NHL 420 spēlēs guvis 49 vārtus un veicis 70 rezultatīvas piespēles.

"Treneris man noteikti devis daudz vairāk brīvības," sacīja Girgensons. "Laukumā varu pats domāt, strādāt ar maiņas biedriem un lasīt viens otra spēli. Man šķiet, ka hokejam tādam jābūt. Patīkami redzēt, ka spēlētāji darbojas radoši. Uzbrukuma zonā viss vairāk atkarīgs no spēlētājiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!