Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar rezultātu 3:5 piekāpās Vašingtonas "Capitals" komandai, kuras rindās Aleksandrs Ovečkins guva 741. vārtus, kas ļauj ieņemt dalītu ceturto vietu līgas labāko vārtu guvēju sarakstā.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 13:39 minūtes, no kurām 2:05 minūtes viņš nospēlēja mazākumā, bet 1:08 minūtes – vairākumā. Šajā laikā latvietis izdarīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja divu minūšu noraidījumu, spēli noslēdzot ar lietderības koeficientu -1.

Šajā mačā Ovečkins guva savus 11. vārtus šajā sezonā, bet visā karjerā viņam tagad ir 741 goli, kas ļauj ieņemt dalītu ceturto vietu labāko vārtu guvēju sarakstā. Tikpat vārtus savā karjerā guva Brets Halls. NHL rezultatīvākais spēlētājs ar 894 vārtiem ir Veins Greckis, Gordijs Hovs izcēlās ar 801 vārtiem, bet Jaromirs Jāgrs ar 766 vārtiem ieņem trešo vietu.

"Capitals" hokejisti Toms Vilsons un Konors Makmaikls savai komandai deva vadību ar 2:0, abiem vārtus gūstot pirmā un otrā perioda trešajās minūtēs. Kodijs Īkins mača 24. minūtē vienus vārtus "Sabres" komandai atspēlēja, bet tad precīzs bija Ovečkins, atjaunojot divu vārtu pārsvaru "Capitals". Anderss Bjorks 44. minūtē deficītu Bufalo vienībai vēlreiz samazināja, taču trīs minūtes pēc tam vēlreiz precīzs bija Vilsons. Jons Karlsons divas minūtes pirms pamatlaika beigām palielināja "Capitals" pārsvaru, savukārt 64 sekundes pirms spēles beigām "Sabres" komandai vārtus guva arī Kolins Millers.

Ar 12 punktiem 12 mačos Bufalo "Sabres" ieņem piekto vietu Atlantijas divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!