Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta pēdējās izbraukuma spēļu sērijas otrajā mačā otrdien ar rezultātu 2:7 (0:2, 0:4, 2:1) kapitulēja Čerepovecas "Almaz" komandas priekšā, kuras galvenais treneris ir Andrejs Maticins.

Līdz ar to pārtrūka "Rīgas" komandas septiņu uzvaru sērija.

Latvijas kluba rindas pirms šī mača jūtami skāris gripas vīruss, līdz ar to otrdien pat tika lūgta vietējo mediķu palīdzība. Komandai spēja palīdzēt 18 laukuma spēlētāji, vairākiem esot ārpus ierindas gripas dēļ, bet abi vārtsargi - Kristers Gudļevskis un Rihards Cimermanis - spēlēja ar paaugstinātu temperatūru.

Pirmajā trešdaļā "Almaz" komanda guva divus bezatbildes vārtus, vienreiz izceļoties vairākumā, bet līdz otrās trešdaļas beigām panāca jau 6:0 savā labā. Divi no šiem vārtiem tika gūti vairākumā, bet viens - mazākumā.

Jāizceļ, ka pēc ceturtajiem zaudētajiem vārtiem Gudļevski Latvijas kluba vārtos nomainīja Cimermanis.

Divus vārtus rīdzinieki atspēlēja otrās trešdaļas vidū, kad ar 50 sekunžu intervālu precīzi bija Rūdolfs Maslovskis un Juris Upītis, tomēr cīņas pēdējā minūtē tika zaudēti arī septītie vārti.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā pirmdien rīdzinieki pēdējās minūtēs uzvarēja ar rezultātu 2:1.

"Rīga" ar "Almaz" iepriekš šosezon savā starpā tikās septembrī, kad rīdzinieki savā laukumā tika pie divām uzvarām pēcspēles metienu sērijās.

Pēc šīs spēles regulārās sezonas pēdējos divos izbraukuma mačos "Rīgas" komanda trešdien un ceturtdien samēros spēkus ar Sanktpēterburgas SKA-1946 komandu. Pēc tam vēl atliks aizvadīt vien noslēdzošās četras regulārā čempionāta spēles savā laukumā.

Šogad aizvadītajos 18 mačos "Rīgas" komanda tikusi pie 13 uzvarām, iegūstot daudz labākas pozīcijas cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 95 punktiem 58 spēlēs joprojām ieņem astoto vietu, bet devīto pozīciju apsteidz par septiņiem punktiem.

Savukārt "Almaz" komanda, kas pārtraukusi četru zaudējumu sēriju, ar 101 punktu 57 mačos atrodas piektajā pozīcijā.

Sezonas izskaņā izslēgšanas spēlēs piedalīsies konferences astoņas labākās komandas.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!