Foto: F64

Otro reizi pēc kārtas nepārspēts Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā sestdien palika latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet viņa pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda savā laukumā ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja Providensas "Bruins" vienību.

Gudļevskis tika galā ar visiem 27 pretinieku metieniem, izpelnoties mača pirmās zvaigznes godu.

Abas komandas savā starpā tikās arī piektdien, kad Gudļevskis atvairīja visus 22 metienus un kļuva par cīņas otro zvaigzni, bet "Crunch" piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 0:1.

Šosezon aizvadītajās 16 spēlēs AHL turnīrā Gudļevskis caurmērā ielaidis 2,37 ripas un atvairījis 91,5% pretinieku metienu, tiekot pie deviņiem panākumiem un četras reizes paliekot nepārspēts.

Kā zināms, Gudļevskis sezonas sākumā sargāja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandas Floridas "Everblades" vārtus. "Everblades" sastāvā Gudļevskis 11 spēlēs vidēji ielaida 1,83 ripas un atvairīja 92,5% metienu. Šajos mačos latvietis palīdzēja komandai izcīnīt septiņas uzvaras.

"Crunch" šobrīd AHL Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā ar 38 punktiem 36 mačos ieņem 11.pozīciju.

Kā zināms, šajā vasarā Gudļevski Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Vārtsargs iekļauts Latvijas izlasē dalībai gaidāmajās Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Citviet Ziemeļamerikā sestdien zaudējumu Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta cīņā piedzīvoja aizsarga Ērika Ševčenko pārstāvētā Sanfrancisko "Bulls" komanda, kas savā laukumā ar 2:5 (0:2, 1:1, 1:2) piekāpās Aļaskas "Aces".

Ševčenko statistikā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs +1.

Šosezon aizvadītajās sešās spēlēs Ševčenko izcēlies ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

ECHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Bulls" ar 31 punktu 37 spēlēs ieņem septīto vietu deviņu komandu konkurencē.

Ševčenko jau pirms pagājušās sezonas centās iekļūt ECHL komandā Redingas "Royals", tomēr treniņnometnes beigās tika atbrīvots no sastāva un atgriezās Latvijas vienībā "Liepājas metalurgs", kas vasarā beidza pastāvēt. Tāpēc šo sezonu viņš ar citiem latviešiem Ričardu Birziņu un Jāni Straupi sāka Norvēģijas augstākās līgas klubā Tensbergas "Vikings", bet decembrī visi trīs spēlētāji komandu atstāja.

Latviju 22 gadus vecais Ševčenko pārstāvējis U-18 un U-20 izlašu līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!