Foto: LETA

Jaunais latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien palīdzējis sevis pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Tampabejas "Lightning" jauno talantu mačā pieveikt Nešvilas "Predators" hokejistus, vēsta komandas oficiālā mājaslapa internetā.

Kā zināms, šajā vasarā "Lightning" izvēlējās Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru, un pēcāk viņš piedalījās vienības jauno talantu treniņnometnē. Vārtsargs jūlija beigās nolēma pamest Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", bet augusta sākumā Gudļevskis ar Tampabejas vienību parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu.

Jauno talantu mačā "Lightning" bija pārāki ar 7:4, bet latvietis komandas vārtos stājās otrā perioda beigu pusē un līdz mača izskaņai pamanījās savos vārtos ielaist divas ripas, atvairot septiņus no deviņiem metieniem.

Savukārt jauno talantu turnīra pirmajā spēlē piektdien Tampabejas komanda cīnījās neizšķirti 5:5 ar Bostonas "Bruins". Gudļevskis laukumā aizvadīja visu maču, tiekot galā ar 28 no 33 pretinieku metieniem.

Gudļevskis šovasar kļuva par 29. latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Pagājušajā sezonā Gudļevskis debitēja Rīgas "Dinamo" sastāvā, KHL čempionātā piedaloties divās spēlēs (82 minūtes un 27 sekundes), kurās atvairīja 92,1% metienu un vidēji zaudēja 2,18 vārtus. Tāpat aizvadītajā sezonā Gudļevskis izcīnīja vietu Latvijas izlases vārtos, pasaules čempionātā sargājot vārtus četrās spēlēs (92,5% atvairītu metienu un vidēji 2,22 zaudēti vārti) un tika atzīts par vienu no trim labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases sastāvā visā turnīrā. Pirms tam viņš ir spēlējis arī Latvijas U-20 un U-18 izlašu sastāvos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!