Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu vārtsargs un olimpiskais čempions Dominiks Hašeks atklājis, ka izskata iespēju kandidēt uz Čehijas prezidenta amatu, raksta "isport.cz".

"Tas ir nozīmīgs jautājums un es par to noteikti domāju. Es nopietni domāju kļūt par valsts prezidentu. Tas mani interesē," sacīja Hašeks. "Protams, viss vēl var mainīties. Bet šobrīd es studēju šo jautājumu. Mani interesē viss, kas saistīts ar konstitucionālajām funkcijām."

Hašeks karjeras laikā sešas reizes tika atzīts par NHL sezonas labāko vārtsargu, kas ir visu laiku otras labākais rādītājs. Tāpat viņš 1997. un 1998.gadā tika atzīts par NHL sezonas vērtīgāko spēlētāju, divreiz virs galvas cēla Stenlija kausu un 1998.gadā kopā ar Čehijas izlasi kļuva par olimpisko čempionu. Viņš par līgas zvaigzni kļuva Bufalo "Sabres" sastāvā, bet vēlāk ilgstoši pārstāvēja arī Detroitas "Red Wings". Neilgi viņš uzspēlējis ar Čikāgas "Blackhawks" un Otavas "Senators" komandās.

2008.gadā viņš paziņoja par karjeras beigām, minot motivācijas trūkumu, bet gadu vēlāk viņš pievienojās Čehijas komandai "Moeller Pardubice". 2010./11.gada sezonā Hašeks pārstāvēja KHL komandu Maskavas "Spartak", un tā bija viņa pēdējā pilnā sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!