Bijušais Latvijas izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs uz diviem gadiem pagarinājis līgumu ar savu ilggadējo Vācijas hokeja čempionāta (DEL) komandu Krēfeldes "Pinguine", apstiprinājusi komanda.

"Šajā vecumā ir grūti pārcelties un censties pierast pie cita kluba," citēts 36 gadus vecais uzbrucējs.

Vasiļjevs Vācijas čempionātā spēlē kopš 2004.gada, bet pēdējās astoņas sezonas viņš pārstāv "Pinguine" vienību, turklāt ilgstoši ir tās kapteinis.

Uzbrucējs, kurš aizpagājušā gada vasarā pieņēma Vācijas pilsonību, pagājušajā sezonā pēc smagas pleca traumas gūšanas laukumā devās vien 26 Vācijas čempionāta spēlēs, iekrājot četrus vārtus un deviņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt šosezon Vasiļjevs 50 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 18 gūtiem vārtiem un 29 rezultatīvām piespēlēm, kas ļāva kļūt par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju un visas līgas desmito rezultatīvāko hokejistu.

Regulāro sezonu "Pinguine" komanda noslēdza kopvērtējuma trešajā vietā, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Vasiļjevs ir izteicies, ka nepieciešamības gadījumā ir gatavs vēl spēlēt Latvijas valstsvienībā, ja to ļaus likumdošana, tomēr pagājušajā gadā viņa nebija izlases kandidātu vidū. Latvijas izlases rindās Vasiļjevs startējis desmit pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!