Foto: F64

"Optibet" hokeja līgas (OHL) kluba "Liepāja" vadību uztrauc savu Krievijas un Baltkrievijas hokejistu liktenis pēc Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes lēmuma liegt šiem hokejistiem spēlēt Latvijas čempionātā, raksta portāls "liepājniekiem.lv".

Triju populārāko sporta spēļu federācijas pagaidām pieņēmušas dažādus lēmumus attiecībā uz Krievijas un Baltkrievijas dalību vietējos čempionātos. Basketbolā šādu spēlētāju pašmāju komandās šosezon nav, tāpēc vajadzība pēc lēmuma izpalikusi, Latvijas Futbola federācija (LFF) klubiem sniegusi stingru rekomendāciju neslēgt ar šo valstu pilsoņiem līgumus.

Savukārt Latvijas Hokeja federācija no šī gada 8. marta liegs Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem piedalīties OHL čempionātā. Komandas gan varēs pieteikt tikpat daudz hokejistu, cik tās zaudēs. Šis jautājums ir aktuāls piecām no septiņām OHL komandām – Jelgavas "Zemgale"/LLU, "Liepāja", "Olimp"/"Venta2002", "Prizma"/IHS un Daugavpils "Dinaburga".

Par notiekošo savu viedokli laikrakstam "Kurzemes Vārds" paudis "Liepāja" kluba menedžeris Viktors Jasjonis. Viņam šobrīd jāuztraucas par četru Krievijas pilsoņu (Dmitrijs Pestunovs, Dmitrijs Seļutins, Fjodors Jarovinskis, Zahars Šablovskis) un viena Baltkrievijas hokejista (Artjoms Anosovs) nākotni.

"Mēs visi esam pret karu," saka Jasjonis. "Tas ir bez jautājumiem. Man notiekošā Ukrainā dēļ pat raudāt gribas, ja esam godīgi. Tāpat arī šie spēlētāji, kurus nu jāsūta prom. Viņi vispār negrib braukt uz savām valstīm!"

"Situācija ir tiešām smaga. Mūsu baltkrievs (Artjoms Anosovs), piemēram, jautā, ko viņam tagad iesākt, jo teorētiski būs jāiet armijā. Pārbrauks pāri robežai, bezmaz vai uzreiz "automāts" rokā un prom uz Ukrainu karot. Viņš ir sportists, labs cilvēks, kam pat murgos šādas domas nenāk prātā," sašutis ir kluba menedžeris.

Jasjonis arī stāsta, ka visiem spēlētājiem līgumā paredzētas kompensācijas par darba attiecību pārtraukšanu. Federācijai pēc šāda lēmuma pienāktos palīdzēt komandām, uzskata Jasjonis, kurš norāda, ka spēlētājus varētu aizvietot bez darba palikušie Rīgas "Dinamo" hokejisti un Ukrainas čempionātā spēlējušie latvieši.

Kā zināms, svētdien LHF paziņoja, ka atbalsta Krievijas izolēšanu no starptautiskās sabiedrības, tai skaitā arī no starptautiskā sporta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!