Foto: F64
Latvijas "Optibet" hokeja līgas (OHL) komanda Hokeja skola "Rīga" otrdien jau pirmajā periodā guva piecus vārtus un ielika stingru pamatu panākumam pret "Prizma"/IHS.

"Rīga" viesos ar 6:3 (5:2, 1:0, 0:1) uzvarēja "Prizma"/IHS un pārtrauca trīs zaudēto spēļu sēriju.

Spēles rezultātu jau trešajā minūtē atklāja Roberts Priževoits, bet 35 sekundes vēlāk izlīdzinājumu panāca Berts Rudzītis. Daniels Mūrnieks 11.minūtē iemeta "Rīga" otros vārtus, taču Kristers Bormanis, spēlējot mazākumā, desmit sekundes vēlāk rezultātu izlīdzināja. Atlikušajā laikā pirmajā trešdaļā vārtus vairs iemeta tikai "Rīga" pārstāvji, ar precīziem raidījumiem izceļoties Ģirtam Silkalnam, Mūrniekam un Edvardam Bergmanim.

Otrajā periodā rīdziniekiem vairākkārt neizdevās pārspēt mājinieku vārtsargu, bet pie atlēkušās ripas ceturtajā minūtē tika Pēteris Purmalis, rezultātam kļūstot 6:2. Tikmēr mājinieki otrajā trešdaļā neprata izmantot trīs pēc kārtas iegūtos skaitliskos vairākumus.

Pēdējos vārtus šajā duelī nepilnas 12 minūtes līdz spēles beigām guva "Prizma"/IHS hokejists Artūrs Apfelbaums.

Jau ziņots, ka Saistībā ar četriem Covid-19 gadījumiem OHL komandā Daugavpils "Dinaburga" četras nākamās vienības spēles līgā ir atceltas.

Bez pārceltās sestdienas spēles savā laukumā ar "Mogo"/LSPA tiks pārceltas četras nākamās vienības spēles - savā laukumā 30.septembrī ar "Olimp"/"Venta 2002" un 3.oktobrī ar "Zemgale"/LLU, kā arī divi mači viesos - 7.oktobrī ar "Liepāju" un 10.oktobrī - ar Hokeja skolu "Rīga".

Turnīra tabulas vadībā ar deviņiem punktiem piecos mačos ir "Olimp"/"Venta 2002", bet ar astoņiem punktiem seko "Zemgale"/LLU un "Liepāja". Ar sešiem punktiem piecās cīņās seko "Mogo"/LSPA, par vienu punktu mazāk ir Hokeja skolai "Rīga", kamēr "Prizma"/IHS tikusi pie trim punktiem. Daugavpils "Dinaburga" pagaidām palikusi bez punktiem.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skolas "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas" komandas.

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!