Foto: F64

Latviešu hokeja speciālistam Artūram Irbem Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres" ir iespēja strādāt ar diviem pēc panākumiem "izsalkušiem' vārtsargiem - čehu Mihalu Noivirtu un zviedru Jūnasu Enrotu, raksta vietējie mediji.

Kā zināms, Irbe šogad nolēma pieņemt bijušā Latvijas hokeja izlases galvenā trenera kanādieša Teda Nolana piedāvājumu kļūt par "Sabres" vārtsargu treneri.

"Abi vadošie "Sabres" komandas vārtsargi šobrīd ir tajā vecumā, kad jāsāk atplaukt un parādīt sava patiesā vērtība šajā līgā," savu viedokli par vārtsargiem, kuriem abiem ir 26 gadi, sarunā ar "Buffalohockeybeat.com" izteica Irbe. "Man nav grūti strādāt, jo manā pakļautībā ir divi vārtsargi, kuri ir ļoti "izsalkuši". Abi vēlas sevi pierādīt un lūkojas pēc iespējas kļūt par komandas pirmo numuru."

"Irbe ir izgudrojis formulu, kas abiem vārtsargiem vienlaicīgi ļāvis parādīt savas labākās īpašības. Pagaidām tas strādā. Gandrīz katrā spēlē, ko esam šosezon aizvadījuši, būtu grēks sūdzēties par vārtsargu darbībām," pauda Nolans, kura vadītā "Sabres" komanda pagaidām ir vājākā NHL.

Ar vienu no pašreizējiem "Sabres" vārtsargiem - čehu Noivirtu - Irbe strādājis jau iepriekš, kad viņš no 2009. līdz 2011.gadam bija cita NHL kluba Vašingtonas "Capitals" vārtsargu treneris.

"Jau toreiz sapratu, ka Noivirts ir ļoti talantīgs un apdāvināts. Viņš vēlas uzvarēt, turklāt pēc dabas ir uzvarētājs. Ir pienācis laiks viņam iznirt no ūdens un kļūt, par ko viņš vēlas būt," uzsvēra Irbe.

Irbem atzinīgus vārdus veltīja arī Noivirts. "Visam, ko viņš man saka, ir jēga. Kad uzzināju, ka Irbe būs mūsu komandas vārtsargu treneris, biju ļoti priecīgs."

"Savukārt ar Enrotu ir nedaudz citādāk. Mācos un pielāgojos viņam, tāpat kā viņš man. Taču viņš ir ļoti gudrs vārtsargs - Enrots vēlas visu saprast un analizēt. Ir skaidrs, kas viņam patīk un ko viņš vēlas darīt," sacīja Irbe.

Pats Enrots atzina, ka ar iepriekšējo "Sabres" vārtsargu treneri Džimu Korsiju viņam bijušas ļoti labas attiecības, taču viņam patīk tas, ko viņš pagaidām ir sasniedzis, sadarbojoties ar Irbi.

No abiem "Sabres" vārtsargiem visvairāk spēļu - astoņas - pagaidām aizvadījis Enrots, vidēji katrā no tām ielaižot 3,34 ripas un atvairot 90,8% pretinieku metienu. Tikmēr Noivirts piecu cīņu laikā caurmērā kapitulējis 2,96 reizes un atvairījis 91,8% raidījumu.

Kā zināms, "Sabres" sastāvā spēlē arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, turklāt viens no Nolana palīgiem ir Toms Kūlens, kurš viņam asistēja darbā arī Latvijas izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!