Foto: AFP/Scanpix
Mans uzdevums laukumā nav tikai kauties - pirms gaidāmās sezonas izteicies Nacionālās hokeja līgas (NHL) Kalgari "Flames" komandas Latvijas uzbrucējs Raitis Ivanāns.

Kā ziņots, Ivanāns, kurš NHL pazīstams kā policists jeb kauslis, iepriekšējās četras sezonas pavadīja NHL klubā Losandželosas "Kings", bet vasarā pievienojās "Flames" vienībai.

"Mans uzdevums nav tikai kauties un sēdēt uz noraidīto spēlētāju soliņa visu spēli, bet komandai sniegt vērtīgas spēles minūtes - spēlējot ceturtajā trijniekā," skaidroja Ivanāns.

Kā ziņots, Ivanāns NHL pavadījis četras pilnas sezonas, bet pirms tam hokejists spēlējis ASV zemākajās hokeja līgās, kur līdz NHL izlauzās, pateicoties prasmei kauties un neatlaidībai.

"Sākotnēji es biju aizsargs, spēlēju aizsardzībā līdz 24 gadu vecumam. Komandas treneris mani ielika uzbrukumā, lai komandas biedriem iedotu papildu dzirkstelīti. Un tad es zināju, ka tā ir mana vienīgā iespēja tik uz Amerikas hokeja līgu (AHL) un, protams, vēl augstāk," savu karjeru atstāstīja latvietis. "Katrā līgā, kurā spēlēju, man nācās iet pa grūtāko ceļu."

"Lai sarakstītu visas komandas, kurās es spēlēju, būtu nepieciešama vesela lapa. Lai nonāktu šeit, ir smagi jāstrādā," piebilda Ivanāns.

"Pirms sāku kauties, es vēroju citus spēlētājus to darām, viņiem bija augums, svars un viss nepieciešamais, tad arī es nodomāju, kādēļ gan nevaru būt viens no viņiem," atceras Ivanāns.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā 31 gadu vecais Ivanāns "Kings" sastāvā 61 regulārā čempionāta spēlē pie rezultativitātes punktiem netika, taču nopelnīja 136 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -8.

Karjeras laikā Ivanāns NHL ir aizvadījis 280 spēles, gūstot 12 vārtus, izdarot sešas rezultatīvas piespēles un nopelnot 564 soda minūtes, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -39.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!