Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde otrdien, 12. oktobrī aizvadītā sēdē lēmusi, ka ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu amatā nomainīs Roberts Pļāvējs, kurš pienākumus sāks pildīt no 8. novembra, ziņots federācijas mājaslapā.

LHF raksta, ka tās prezidents Aigars Kalvītis otrdien informēja valdi par 25. septembrī aizvadīto Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pusgada kongresu. IIHF padomē tika ievēlēts LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, bet IIHF Disciplinārajā komisijā strādās Anna Verhoustinska.

Lai Viesturs Koziols varētu pienācīgi un pilnvērtīgi pildīt IIHF padomes locekļa pienākumus, LHF valde nolēma, ka no 8. novembra LHF ģenerālsekretāra amatā stāsies Roberts Pļāvējs. Koziols gan turpinās pildīt LHF viceprezidenta pienākumus.

Koziols ģenerālsekretāra un viceprezidenta lomu pildīja kopš 2016. gada rudens, kad LHF noslēdzās Kirova Lipmana ēra, par prezidentu tiekot ievēlētam Kalvītim. Viesturs Koziols savulaik bijis arī Rīgas "Dinamo" kluba valdes priekšsēdētājs un hokeja kluba "Rīga 2000" prezidents.

Savukārt 34 gadus vecais Roberts Pļāvējs ir viens no Entuziastu hokeja līgas (EHL) dibinātājiem, kā arī strādājis gan par Latvijas Hokeja federācijas, gan 2021. gada pasaules hokeja čempionāta organizēšanas komitejas mārketinga direktoru, liecina viņa profils interneta vietnē "LinkedIn".

Ziņots, ka Koziols kā pēdējais tika ievēlēts IIHF padomē, kurā ir vietas 14 funkcionāriem. Aizvadītajā IIHF kongresā par Renē Fāzela aizstājēju prezidenta amatā tika ievēlēts francūzis Luks Tardifs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!