Vairāk nekā 20 gadus nevienam Latvijas hokejistam nebija izdevies tik spožs Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sākums, kādu šobrīd demonstrē Elvis Merzļikins un Zemgus Girgensons, kuri pēc pirmajām jaunās sezonas spēlēm ir vieni no savu komandu līderiem. Tomēr, atskatoties vēsturē, abi iepaliek Latvijas hokeja leģendām.

Īpašie apstākļi kā vārtsargu motivācija

Merzļikins pēc ilgtermiņa līguma noslēgšanas ar Kolumbusas "Blue Jackets" vienību aizvadījis piecas no septiņām spēlēm, sagādājot savai komandai četras uzvaras. Ar otru komandas vārtsargu Jonasu Korpisalo vienība piedzīvojusi vien divus zaudējumus. Šajos mačos vārtsargs no Latvijas četras reizes atvairījis vairāk nekā 30 metienus, bet tikai reizi ielaidis vairāk par diviem vārtiem. Un viņa statistika ir iespaidīga – vidēji ielaisti tikai 1,98 vārti un atvairīti 93,9% metienu.

Merzļikins ir apņēmies demonstrēt lielisku sniegumu, tādējādi godinot traģiski bojā gājušo Matīsu Kivlenieku, kurš viņam bija ne tikai tautietis un komandas biedrs, bet arī ļoti labs draugs. Taču arī "Blue Jackets" komanda šajā sezonā ir pamatīgi mainījusies – galvenā trenera amatā stājies Breds Larsens, sastāvā vairs nav tādu līderu kā Sets Džounss un Kems Atkinsons. Tas viss šobrīd spēlē svarīgu lomu, kāpēc Kolumbusas komanda ir uz pacēluma.

"Šobrīd mēs esam kā spēcīga ģimene, un tas ir lieliski," teica Merzļikins, kuru citē kluba mājaslapa internetā. "Šobrīd ir citādāk nekā pagājušajā sezonā. Mums ir citi līderi, citi spēlētāji, ģērbtuvē ir cita atmosfēra. No rīta, ierodoties arēnā, ir cita sajūta. Ļoti patīkami ienākt telpā ar smaidu."

Portāls "Delfi" sazinājās ar "Blue Jackets" apskatnieku Džefu Svobodu, lai viņš sniegtu savus novērojumus par situāciju komandā. Viņš piekrita, ka šobrīd Merzļikins laukumā spēlē ar tādu kā misijas sajūtu, lai godinātu Kivlenieku, taču komandā sapratne arī esot augstā līmenī.

"Elvis saprotamu iemeslu dēļ izskatās iedvesmots, bet viņš pats teicis, ka komandā ir ļoti laba "ķīmija" un ir jautri būt kopā ar spēlētājiem. Domāju, ka komandai būs kāpumi un kritumi, taču Elvis noteikti turpinās spēlēt labi," pauda Svoboda.

Protams, tajos brīžos, kad komanda uzvaras gūst biežāk nekā piedzīvo zaudējumus, situācija šķiet daudz labāka. Svarīgākais "Blue Jackets" komandai būtu neiekrist emocionālā bedrē, kad laukumā neklāsies tik labi, kā gribētos.

Taču arī pirms piektdien piedzīvotā zaudējuma, kas Merzļikinam bija pirmais šosezon, 27 gadus vecā vārtsarga statistika iepalika salīdzinājumā ar tempu, kurā Artūrs Irbe savulaik uzsāka kādu no regulārajām sezonām.


Irbe sezonu īpaši iedvesmoti uzsāka pat divreiz, nesatricināmi reaģējot uz dažādiem blakus apstākļiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!