Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš pievienojies Zviedrijas spēcīgākās līgas klubam Vekšes "Lakers", vēsta kluba preses dienests.

Kalniņš aizvadītās trīs sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit", bet kopumā KHL čempionātā viņš aizvadījis 188 spēles, kurās vidēji ielaidis 2,29 vārtus un atvairījis 92% metienu.

"Esmu ļoti priecīgs par iespēju pārstāvēt Vekšes "Lakers". Šī noteikti būs jautra sezonu, kurā izvirzīsim augstus mērķus. Es saprotu, ka klubs tā dara vienmēr," kluba preses dienestam teica Kalniņš. "Nevaru sagaidīt, kad satikšu komandas biedrus, lai sāktu treniņnometni."

Līdz ar Kalniņa pievienošanos "Lakers" vadība nokomplektējusi savu vārtsargu līniju, sacīja kluba ģenerālmenedžeris Henriks Evertsons.

"Jānis ir ļoti stabils vārtsargs, kurš, pateicoties labai aizsardzībai, nodrošinājis lielisku statistiku KHL," pauda Evertsons.

Pēc aizvadītā pasaules čempionāta karjeru noslēdza "Lakers" vārtsargs Viktors Fāsts, un ģenerālmenedžeris Kalniņu salīdzināja ar viņu. "Būs ļoti aizraujoši redzēt, kādus soļus viņš varēs spert mūsu struktūrā."

29 gadus vecā Kalniņa kolēģis "Lakers" vārtos būs 21 gadu vecais zviedrs Adams Āmans.

"Lakers" hokejisti trīs reizes kļuvuši par Zviedrijas čempioniem – 2015., 2018. un 2021. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!