Pieticīgas hokejistu meistarības dēļ tādas valstis kā Latvija nav pamata aicināt spēlēt U-20 pasaules čempionātā spēcīgāko valstu konkurencē, kur iesaistīto komandu skaits būtu jāsamazina, vēsta Kanādas ziņu aģentūra QMI.

Saistībā ar ASV notiekošo U-20 pasaules čempionātu elites divīzijā QMI apskatnieks Terijs Košans raksta, ka 10 komandas turnīrā ir pārāk daudz un dalībvalstu skaita samazināšana tikai nāktu par labu sacensību sportiskajam līmenim. No pirmās divīzijas elitē iekļuvušās komandas allaž tikai krītot par upuri pasaules spēcīgajām izlasēm un piedzīvojot sagrāves.

Par "diviem jauniem kaujamiem jēriem" nodēvēta Latvija un Dānija, kam gūtās uzvaras I divīzijas turnīros ļaus pēc gada spēlēt spēcīgāko U-20 izlašu konkurencē. Pārdomas par komandu nevienmērīgo meistarību pasaules čempionātā veicināja Kanādas graujošā uzvara trešdien ar 10:1 pār norvēģiem.

"Norvēģija neiederas pasaules junioru čempionātā, kur ir Kanāda, ASV, Krievija un Zviedrija. Tāpat neiederīga ir Vācija, un nākamgad Latvija un Dānija neiederēsies [pasaules čempionātā] Albertā, Kanādā," raksta QMI.

Līdz 1996. U-20 pasaules čempionātā spēlēja astoņu valstu hokejisti, uzvarētāja noteikšanā izspēlējot apļa turnīru. Pievienojot vēl divas izlases, cīņā par medaļām ieviesa intriģējošu izslēgšanas spēļu formātu, taču tādu nebūšot problēmu saglabāt arī astoņu komandu formātā.

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) vairāk gan sliecas elites divīziju paplašināt līdz 12 komandām, nevis to "apcirpt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!