Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ņujorkas "Islanders" uzbrucējs Metjū Barzals saņēmis Kanādas hokeja izlases vadības uzaicinājumu spēlēt šāgada pasaules čempionātā un devis savu piekrišanu, savukārt Čikāgas "Blackhawks" kapteinis Džonatans Tēvss nolēmis izlasei nepievienoties, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

20 gadus vecajam Bazalam, kurš Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) aizvada pirmo sezonu, tā būs debija arī pasaules čempionātā.

""Islanders" debitants Metjū Bazals pārstāvēs Kanādas izlasi pasaules čempionātā. Viņš man atzinās, ka īpaši priecājas par iespēju spēlēt kopā ar Konoru Makdeividu," savā "Twitter" kontā paziņojis "Newsday" hokeja apskatnieks Endrjū Gross.

Šosezon NHL regulārjā čempionātā Barzals 80 spēlēs sakrājis 82 (22+60) rezultativitātes punktus un ir viens no komandas līderiem.

Savukārt Tēvss pasaules čempionātu izlaidīs, lai savestu kārtībā veselību, ziņo "SB Nation". Viņš savainojuma dēļ izlaidis pēdējās sešas "Blackhawks" spēles un nolēmis atteikties no dalības pasaules meistarsacīkstēs, kurās pēdējoreiz spēlēja 2008. gadā, kad izcīnīja zelta medaļu.

Tēvss ir jaunākais "zelta klubiņa" dalībnieks – 2009. gadā, būdams 22 gadus un 42 dienas vecs, viņš pasaules un olimpiskā čempiona titulam pievienoja arī Stenlija kausa uzvarētāja godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!