Foto: AP/Scanpix/LETA

Edmontonas "Oilers" piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā Losandželosā izcīnīja graujošu uzvaru, Evanderam Keinam izceļoties ar "hat-trick", un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-1.

Edmontonas "Oilers" izbraukumā sagrāva Losandželosas "Kings" ar 8:2 (2:0, 3:2, 3:0).

Keins guva komandas trešos un piektos vārtus, panākot 5:0 30.minūtē, kā arī pēdējos vārtus mačā, fiksējot galarezultātu 20 sekundes līdz tā beigām.

Trīs rezultativitātes punktus sakrāja arī Zeks Haimens, Raiens Nūdžents-Hopkinss (abiem - 2+1) un aizsargs Kodijs Sesi (0+3). Pa diviem punktiem uzvarētāju rindās sakrāja Leons Draizaitls (1+1), Konors Makdeivids un aizsargs Evans Bušārs (abiem - 0+2).

Tikmēr "Oilers" vārtos Maiks Smits tika galā ar 44 pretinieku metieniem.

Pretinieku rindās abu vārtu tapšanā piedalījās Anže Kopitars (1+1).

Arī pēc pārējām trijām piektdienas spēlēm rezultāts sērijā tapa 2-1.

Toronto "Maple Leafs" bez Kristiāna Rubīna spēles pieteikumā viesos ar 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) pieveica Tampabejas "Lightning", sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Pjērs Engvalls, bet divi vārti Iļjas Mihejeva kontā.

Pretiniekiem divus rezultativitātes punktus sakrāja Ondržejs Palāts (1+1).

Vārtos uzvarētājiem Džeks Kempbels atvairīja 32 no 34 metieniem, bet pretējā laukuma galā Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 31 no 34 metieniem, divām pēdējām ripām mājinieku vārtos pēc Mihejeva metieniem ielidojot, kad vārtsargs bija nomainīts ar laukuma spēlētāju.

Bostonas "Bruins" mājās pieveica Karolīnas "Hurricanes" ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) un sērijā pietuvojās līdz 1-2.

Breds Maršāns uzvaru sekmēja ar trim rezultativitātes punktiem (1+2), kamēr Čārlijs Koils un Davids Pastrņāks sakrāja pa vārtiem un piespēlei.

Vārtos Džeremijs Sveimens atvairīja 25 viesu komandas metienus.

Vēl Sentluisas "Blues" savā laukumā piekāpās Minesotas "Wild" 1:5 (0:2, 0:1, 1:2), kura sērijā izvirzījās vadībā ar 2-1.

Pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Jūels Ēriksons Eks, Kirils Kaprizovs (abiem - 1+1), Markuss Folinjo un Raiens Hartmens (abiem pa divām rezultatīvām piespēlēm).

Vārtos Marks Andrē Flerī atvairīja 29 mājinieku metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!