Foto: AFP/Scanpix

Pēc saviem pirmajiem vārtiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL) latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš no Vankūveras "Canucks" komandas atzina, ka viņš vēlējās arī izcīnīt uzvaru, bet komandas galvenais treneris Villijs Dežardēns atzinīgi vērtēja Latvijas hokejista prasmes laukumā.

Atgādinām, ka Ķēniņš savus pirmos vārtus NHL guva mačā, kurā "Canucks" ar rezultātu 2:4 piekāpās Minesotas "Wild".

Pēcspēles intervijā Ziemeļamerikas žurnālistiem Ķēniņš atklāja, ka no treneriem saņēmis vērtīgus padomus, kas noderēja. Tāpat viņš stāstīja par saviem gūtajiem vārtiem.

"Mēs devāmies pretuzbrukumā, Bo Horvats devās uz priekšu pa laukuma vidu, piespēlēja man uz flangu un es trāpīju vārtsargam starp kājsargiem. Man katrā maiņā ir smagi jāstrādā un jādara viss, ko varu," teica Ķēniņš.

"Gūt vārtus ir patīkami, bet vēl labāk būtu bijis uzvarēt," piebilda latvietis. "Mans sniegums bija viduvējs. Zinu, ka varu spēlēt daudz labāk."

Tikmēr komandas galvenais treneris Dežardēns uzskata, ka Ķēniņš var nostiprināties NHL.

"Vai Ķēniņš var palīdzēt mūsu komandai? Es nezinu, bet man viņam pāris spēlēs ir jādod iespējas, lai viņu apskatītu. Viņš šodien spēlēja labi. Es domāju, ka viņam ir prasmes, lai spēlētu šajā līgā. Ķēniņš prot slidot, pabeigt spēka paņēmienus un viņš ir meistarīgs. Bija brīži, kad viņš nenospēlēja tik labi, cik vajadzētu, bet tajā pašā laikā viņš guva svarīgus vārtus," stāstīja treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!