Foto: F64

Latvijas hokeja valstsvienībai galvenais ir, lai būtu stabila aizsardzība, uzskata vienības uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Latvijas izlase trešdien dosies uz Franciju, kur ceturtdien sāks dalību Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posmā.

"Katram būs jāpierāda sevi un jācīnās par tikšanu sastāvā," pirms turnīra teica jaunais uzbrucējs Ķēniņš. "Nepieciešams aizsardzībā katram zināt savu vietu un būt stabilam - ja būsim labi aizsardzībā, būs arī momenti uzbrukumā."


Ķēniņš ikdienā spēlē Šveices čempionvienībā Cīrihes "ZSC Lions", un, iespējams, tieši šis turnīrs šosezon ieguvis visspēcīgākos papildinājumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta ietekmē.

"Mūsu komandā šosezon ir jauns treneris, jauni likumi, bet jācīnās, viss kārtībā," kaut Ķēniņa rezultativitāte šosezon kritusies, viņš ir apmierināts ar savu lomu vienībā. "ZSC Lions" komandu šosezon pārstāv arī NHL pašreizējās čempionvienības Losandželosas "Kings" kapteinis Dastins Brauns. "Sabraukuši daudzi leģionāri no NHL, līmenis līgā ir augsts, un no atbraucējiem jāuzmanās īpaši - katrā komandā tagad ir kāds izteikts līderis, un tas arī jāuzmana."

"Brauns pēc dabas ir kā īsts kapteinis, un viņš mūsu komandai ļoti palīdz. Jaunie var ar viņu parunāties un paprasīt, ko labāk darīt," raksturoja Ķēniņš un piebilda, ka NHL čempionvienības kapteinis nav iedomīgs.

Salīdzinot Kontinentālo hokeja līgu (KHL) un Šveices čempionātu, Ķēniņš teica, ka katrā līgā ir citāda veida hokejs. "Pie mums tas ir ļoti ātrs, bet KHL - vairāk tehnisks."

Šajā sezonā Ķēniņš piedalījies 26 Šveices čempionāta spēlēs, kurās izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Ķēniņš "ZSC Lions" komandā debitēja pagājušajā sezonā, kļūstot par vienības pamatsastāva spēlētāju.

Pēc sezonas Ķēniņš Latvijas izlases rindās startēja pasaules čempionātā, kur pirmajā mačā nedevās laukumā, bet līdz turnīra noslēgumam jau bija izcīnījis vietu pirmajā uzbrucēju trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!