Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolorādo "Avalanche" iemūžinās kreklu ar zviedru uzbrucēja Pētera Forsberga 21.numuru.

Pasākums notiks 8.oktobrī pirms "Avalanche" komandas pirmās spēles jaunajā NHL sezonā. Šajā mačā "Avalanche" spēkosies ar Detroitas "Red Wings" hokejistiem.

Forsberga krekls tiks pacelts "Avalanche" komandas mājas spēļu arēnas "Pepsi Center" griestos, kur tas atradīsies līdzās jau iepriekš iemūžinātajiem krekliem ar Džo Sakika 19.numuru, Reja Burka 77.numuru un Patrika Ruā 33.numuru.

37 gadus vecais Forsbergs par karjeras beigām paziņoja šī gada februārī.

Janvārī viņš sāka trenēties ar "Avalanche", bet februāra sākumā atgriezās šīs komandas sastāvā. Forsbergs ar "Avalanche" komandu noslēdza līgumu līdz aizvadītās sezonas beigām, tomēr viņa atgriešanās NHL ilga tikai divas spēles, jo pazīstamais hokejists nolēma beigt karjeru.

Jau vēstīts, ka savā NHL karjerā Forsbergs aizvadīja 708 spēles, kurās guva 249 vārtus un izdarīja 636 piespēles.

"Avalanche" komandā slavenais zviedru hokejists spēlēja no 1994. līdz līdz 2004.gadam, bet nākamajās trīs sezonās viņš pārstāvēja Filadelfijas "Flyers" un Nešvilas "Predators" komandas.

2007./08.gada sezonā Forsbergs atgriezās "Avalanche" komandā, kurā aizvadīja 13 spēles. Pēc šiem mačiem viņš pievienojās Zviedrijas Elites hokeja čempionāta klubam "Modo", kurā arī aizvadīja iepriekšējās divas sezonas.

Zviedrijas hokeja zvaigzne divas reizes ir kļuvis par NHL Stenlija kausa ieguvēju, kā arī vairākas reizes izcīnījis individuālās spēlētāja balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!