Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ceturtdien, 25. martā, Kolumbusas "Blue Jackets" bez Elvja Merzļikina vārtos pagarinājumā ar 3:4 zaudēja Karolīnas "Hurricanes", bet Pitsburgas "Penguins" bez savainotā Teodora Bļugera pagarināja Bufalo "Sabres" neveiksmju sēriju.

Merzļikins pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezies "Blue Jackets" rindās, bet šoreiz vēl palika uz rezervistu soliņa. Viņa kolēģis soms Jonass Korpisalo atvairīja 29 no 33 pretinieku metieniem.

"Blue Jackets" labā vārtus guva Zeks Verenskis, Kems Atkinsons un Olivers Bjerkstrands. "Hurricanes" rindās pamatlaikā izcēlās Sederiks Pakets, Martins Nečass un Nino Nīderreiters. Pagarinājma otrajā minūtē pēc Korspisalo misekļa uzvaru "Hurricanes" nodrošināja Sebastians Aho.

Citā mačā "Penguins" bez savainotā Teodora Bļugera ar 4:0 "sausā" atstāja "Sabres", kuras rindās traumas dēļ sezonu izlaiž Zemgus Girgensons.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Džareds Makans, bet pa reizei precīzi bija Radims Zohorna un Džeiks Gencels. "Pingvīniem" trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Sidnijs Krosbijs, kurš tādējādi sasniedza 1300 rezultativitātes punktu robežu karjerā. Krosbijs ir 36. hokejists NHL vēsturē, kurš to paveicis, bet no šobrīd aktīvajiem hokejistiem tas padevies vēl tikai Džo Torntonam un Aleksandram Ovečkinam.

Par vienu no spēles varoņiem kļuva "Penguins" vārtsargs Keisijs Desmits, kurš atvairīja visus 36 metienus un aizvadīja otro "sauso" spēli četrās pēdējās cīņās, kurās devies laukumā.

"Sabres" nesen atlaida savu galveno treneri Ralfu Krīgeru, bet spēlē pret "Penguins" Bufalo komandai nācās iztikt arī bez pašreizējiem treneriem Dona Granato un Meta Elisa, kuriem bija jāievēro Covid-19 protokola ierobežojumi. Tādējādi uz "Sabres" soliņa galvenā trenera lomu iemēģināja ģenerālmenedžeris Kevins Adamss.

NHL vājākā komanda "Sabres" uzvaras garšu nav izjutusi kopš 25. februāra, šajā laikā piedzīvojot 16 zaudējumus pēc kārtas. Tā ir garākā neveiksmju sērija kopš pēcspēles metienu ieviešanas 2005./2006. gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!