Foto: AFP/Scanpix

Viens no labākajiem krievu spēlētājiem Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), Nūdžersijas "Devils" uzbrucējs Iļja Kovaļčuks ceturtdien paziņojis, ka pamet šo līgu un atgriežas dzimtenē, vēsta NHL mājas lapa.

"Par to domāju, kopš gadu pavadīju Krievijā NHL lokauta laikā," saka Kovaļčuks. "Lai gan atgriezos [Amerikā], kluba ģenerālmenedžeris Lū Lamoriello zināja par manu vēlmi atgriezties mājās. Visgrūtākais man tagad būs pamest Ņūdžersijas "Devils", lielisku klubu, ko es ļoti cienu, un mūsu fanus, kas pret mani vienmēr izturējušies labi."

30 gadus vecais Kovaļčuks ir parakstījis labprātīgas atkāpšanās dokumentus un klubs ir piekritis anulēt atlikušos 12 līguma gadus. Tas Kovaļčukam ļaus jau šosezon spēlēt Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL). Krievu uzbrucējs 2013. gadā parakstīja līgumu ar "Devils" uz 15 gadiem par 77 miljoniem dolāru.

NHL lokauta laikā pagājušosezon Kovaļčuks spēlēja Sanktpēterburgas SKA un bija komandas kapteinis. 36 KHL regulārā čempionāta mačos viņš sakrāja 42 rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!