Foto: F64

Krievu hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks, kurš piekritis palikt Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Ņūdžersijas "Devils", ar savu līdzšinējo komandu parakstīs 102 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu uz 17 gadiem, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

27 gadus vecā Kovaļčuka jaunais līgums, kurš oficiāli tiks parakstīts otrdien, ir viens no iespaidīgākajiem NHL vēsturē.

Tādējādi Kovaļčukam līgums ar "Devils" būs līdz 44 gadu vecumam. Pirmajās divās sezonās viņš saņems sešus miljonus, tad piecas sezonas viņa alga būs 11,5 miljoni, bet pēc tam lēnām atalgojums samazināsies līdz pēdējās piecās sezonas Kovaļčuka alga būs 550 000 dolāru.

Atgādinām, ka Kovaļčuks 1.jūlijā kļuva par neierobežoti brīvo aģentu, par kuru cīņu uzsāka vairāki klubi. Savās rindās krievu zvaigzni vēlējās redzēt Losandželosas "Kings" un Ņujorkas "Islanders", kā arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Sanktpēterburgas SKA.

Kovaļčuks uz "Devils" no Atlantas "Thrashers" tika aizmainīts februārī, kad viņš noraidīja Atlantas jauno piedāvājumu – 12 gadu līgumu par 101 miljonu ASV dolāru. NHL regulārajā čempionātā karjeras laikā Kovaļčuks 621 spēlē guvis 338 vārtus un izdarījis 304 rezultatīvas piespēles. Pēdējās sešās sezonās katrā krievu hokejists guvis vismaz 40 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!