Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2018./2019. gada sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīts Tampabejas "Lightning" krievu uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kurš otrdien svinīgajā ceremonijā saņēma Hārta balvu.

Kučerovs pārliecinoši uzvarēja NHL apskatnieku vērtējumā. Balsojumā viņš saņēma 164 no 171 pirmajām vietām, kopā iegūstot 1677 punktus. Otrais ar 739 punktiem bija Sidnijs Krosbijs, bet trešais - Konors Makdeivids (465 punkti).

Kučerovs ir tikai otrais "Lightning" spēlētājs, kurš ticis pie prestižās balvas. 2004. gadā Hārta balvu saņēma Martins Senluī. Tāpat Kučerovs ir tikai ceturtais Krievijā dzimušais hokejists, kurš ticis pie Hārta balvas, šajā pievienojoties Aleksandram Ovečkinam, Jevgeņijam Malkinam un Sergejam Fjodorovam.

Kučerovs saņēma arī Ārta Rosa balvu kā sezonas rezultatīvākais spēlētājs (41 gūti vārti, 87 rezultatīvas piespēles) un Teda Lindseja balvu (līgas labākais spēlētājs hokejistu balsojumā).

Vezinas balvu kā labākais vārtsargs saņēma Kučerova komandas biedrs un tautietis Andrejs Vasiļevskis.

Ar Kučerova un Vasiļevska pūlēm "Lightning" uzvarēja 61 spēlē, tika pie 128 punktiem ir dominējoši uzvarēja NHL regulārajā sezonā, tomēr Stenlija kausā pirmajā kārtā sensacionāli zaudēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Par sezonas labāko aizsargu atzina Marku Džiordano no Kalgari "Flames", kurš 35 gadu vecumā pirmo eizi karjerā saņēma Norisa balvu. Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Eliass Petersons saņēma Kaldera balvu kā labākais debitants, bet Raiens O'Reilijs no Stenlija kausa ieguvējas Sentluisas "Blues" tika pie Selkes balvas kā labākais aizsargājošais uzbrucējs.

Džeka Adamsa balvu kā NHL labākais treneris saņēma Barijs Trocs no Ņujorkas "Islanders", bet labākā menedžera gods tika Donam Svīnijam (Bostonas "Bruins").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!