Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Edgars Kulda svētdien guva vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, kas sekmēja viņa un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētās Zlīnas "PSG Berani" komandas uzvaru Čehijas augstākās hokeja līgas mačā.

"PSG Berani" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārspēja "Mlada Boleslav" vienību.

Tieši Kulda devītajā minūtē atklāja šīs spēles rezultātu, bet 26.minūtē viņš asistēja Jakuba Šlaharža vārtu guvumā, tobrīd rezultātam kļūstot 3:0.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt Freibergs nospēlēja 24 minūtes un 51 sekundi, kas bija ilgākais spēles laiks mačā, un pa šo laiku veica vienu metienu pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, tikdams arī pie neitrālas lietderības.

Kulda šosezon 37 mačos atzīmējies ar deviņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Freibergs 37 cīņās guvis četrus vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā svētdienas mačā zaudējumu cieta uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā līgas līderes Tršinecas "Ocelārži", kas savā laukumā ar 5:6 (1:2, 2:1, 2:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Plzeņas "Škoda" vienībai.

Galviņš šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja četrus pretinieku raidījumus un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1. Savukārt Bukarts nospēlētajās 17 minūtēs un 49 sekundēs izpildīja vienu metienu, zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, un nopelnīja neitrālu lietderību.

Bukarts šosezon 32 mačos guvis četrus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles, kamēr Galviņš aizvadījis tikpat spēles, izceldamies ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Uzvaru svētdien guva aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pieveica Vitkovices "Ridera" komandu.

Cibuļskis šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 53 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku raidījumu, tikdams pie neitrāla lietderības koeficienta. Savukārt Bičevskis nospēlētajās 13 minūtēs un 58 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja trijos no septiņiem iemetieniem, nopelnīja divas soda minūtes un tika pie negatīvas lietderības -1.

Cibuļskis šajā sezonā 33 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, kamēr Bičevskis 34 mačos atzīmējies ar diviem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta vadībā ar 72 punktiem 36 spēlēs ir Tršinecas "Ocelārži", bet trīs punktus zaudē Libereces "Bīlī Tigrši" un Hradeckrālovas "Mountfield", kas gan aizvadījusi 37 mačus. Tikmēr Zlīnas "PSG Berani" ar 53 punktiem 37 cīņās atrodas desmitajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!