Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar divām rezultatīvām piespēlēm Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izcēlās Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, kura pārstāvētā Sentdžonsas "IceCaps" komanda ar rezultātu 3:4 (0:3, 3:1, 0:0) izbraukumā zaudēja Hamiltonas "Bulldogs" vienībai.

Kulda rezultatīvi asistēja komandas otrajos un trešajos gūtajos vārtos otrajā trešdaļā, bet pirms tam "Bulldogs" vienība jau bija izvirzījusies vadībā ar 4:0.

Vēl Latvijas aizsargs nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu, bet cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas 38 AHL spēlēs Kulda guvis četrus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +9.

Tikmēr abi pārējie Latvijas hokejisti piektdienas spēlēs laukumā nedevās.

Uzvaru izcīnīja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Adirondakas "Phantoms" vienība, kas ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) savā laukumā pārspēja Mančestras "Monarchs" komandu, bet uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Ebotsfordas "Heat" vienība ar 3:2 (0:0, 3:1, 0:1) savā laukumā apspēlēja Hjūstonas "Aeros" hokejistus.

Tiek ziņots, ka Bārtulis ir guvis savainojumu. Nav zināms, cik tas ir nopietns.

Savukārt Ivanāns izlaida savas komandas otro spēli pēc kārtas.

AHL kopvērtējumā šobrīd "IceCaps" ar 70 punktiem 51 spēlē atrodas stabilā Austrumu konferences Atlantijas divīzijas līderpozīcijā un pirmajā vietā visā līgā. Tikmēr "Phantoms" komanda ar 49 punktiem 50 mačos ieņem pēdējo, piekto, vietu Austrumu konferences Ziemeļaustrumu divīzijā, bet "Heat" vienība ar 57 punktiem 50 spēlēs atrodas trešajā pozīcijā Rietumu konferences Rietumu divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!