Foto: facebook.com/HKKurbads
Ogres "Kurbada" hokejisti Latvijas virslīgas noslēdzošās kārtas spēlē trešdien nodrošināja otro vietu regulārajā čempionātā, līdz ar to izslēgšanas turnīru varēs sākt no pusfināla.

Izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā "Zemgale"/LLU spēkosies ar Rīgas "Prizmu", bet pērnās sezonas čempione "Liepāja" tiksies ar "Rīgu". Tikmēr "Kurbads" un regulārā čempionāta uzvarētāja "Mogo" "play-off" sāks no pusfināla.

Ogrēnieši trešdien savā laukumā ar 6:2 (1:0, 1:0, 4:2) pārspēja "Prizma" komandu. Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Toms Hartmanis.

Savukārt "Zemgale"/LLU, kas arī līdz pēdējai kārtai cīnījās par otro pozīciju, savu tribīņu priekšā ar 4:6 (2:1, 2:3, 0:2) piekāpās "Liepājai". Uzvarētājiem ar trim punktiem atzīmējās Ričards Kondrats, kuram vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā trešdienas mačā "Mogo" ar 18:3 (9:2, 4:0, 5:1) pieveica "Pārdaugavu". "Mogo" rindās ar četriem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Elviss Želubovskis, vārti un piecas piespēles Andrim Siksnim, bet Andrejs Smirnovs guva divus vārtus un trīs reizes rezultatīvi asistēja. Tikmēr aizsargs Krišs Lipsbergs atzīmējās ar "hat-trick"

Regulārajā čempionātā "Mogo" 30 spēlēs iekrāja 70 punktus, par sešiem punktiem atpalika "Kurbads", bet vēl par trim "Zemgale"/LLU.

Tikmēr valsts čempionei "Liepājai" bija 54 punkti un tā regulāro sezonu noslēdza ceturtajā pozīcijā. Savukārt piektajā vietā ar 36 punktiem atrodās "Rīga", pie 29 punktiem tika "Prizma", bet pastarīte "Pārdaugava" 30 cīņās iekrāja vienu punktu.

Šosezon turnīrā startēja septiņas komandas, kas aizvadīja piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!