Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) un "Optibet" hokeja līgas (OHL) kluba "Kurbads" vadība radusi sapratni tā dēvētajā "Mareņa" lietā, kurā klubs bija vērsies Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), informē LHF un "Kurbads" vienība.

Pēc hokeja kluba "Kurbads" iniciatīvas abas puses tikās 2019. gada 4. septembrī, lai pārrunātu un rastu kompromisu lietā, kas saistīta ar hokejista Riharda Mareņa atrašanos gan hokeja kluba "Mogo", gan Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" sastāvā pagājušajā sezonā.

Lai izvairītos no šādu strīdīgu situāciju atkārtošanās, kurā spēlētājs var sezonas laikā atrasties divos Latvijas hokeja klubos un spēlēt divos turnīros (OHL un KHL), LHF veikusi izmaiņas spēlētāju pārejas nolikumā.

Federācija un "Kurbads" pieņēmuši lēmumu slēgt mierizlīgumu un izbeigt tiesvedību, kas ierosināta Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā Lozannā, Šveicē.

Kā noskaidroja portāls "Delfi", tikšanās un mutvārdu vienošanās notika septembrī, taču abām pusēm bijis nepieciešams ilgs laiks, lai nokļūtu līdz šim rezultātam. Saziņa ar CAS notikusi oficiālā sarakstē, bet tās procesi tiek virzīti pēc noteiktas kārtības.

Kā zināms, Rihards Marenis 2018./2019. gada sezonu sāka "Mogo" komandas rindās, vēlāk izpelnoties līgumu ar "Dinamo" vienību. Taču uzbrucējs uz izšķirošajām spēlēm atkal atgriezās Latvijas čempionātā, kaldinot "Mogo" vienībai zelta medaļas.

Pēc pārejas uz "Dinamo" hokejista vārds netika svītrots no "Mogo" pieteikuma OHL čempionātam, kas formāli ļāva Rihardam Marenim atsākt spēlēt hokeja klubā "Mogo" pēc 15. janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!