Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas čempionvienībai hokejā "Kurbads" pievienojies 33 gadus vecais Kazahstānas uzbrucējs Konstantīns Puškarjovs, kurš 17 spēles aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet pēdējās astoņas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Astanas "Baris", vēsta Latvijas komandas paziņojums.

Vienošanās ar Puškarjovu panākta līdz sezonas beigām. Paredzams, ka savu debiju hokeja kluba "Kurbads" rindās uzbrucējs sagaidīs sestdien, izbraukuma spēlē pret HS "Rīga".

"Konstantīns ir ļoti meistarīgs un talantīgs uzbrucējs ar plašu pieredzi pasaules labākajās līgās. Komandas uzbrukuma līnijā tas būs spēcīgs papildinājums, kas lieti noderēs cīņā par punktiem Latvijas čempionātā un zelta medaļām izslēgšanas spēlēs," par komandas papildinājumu stāstīja "Kurbads" galvenais treneris Aleksandrs Macijevskis.

2003. gadā Puškarjovu NHL draftā Losandželosas "Kings" izvēlējās ar 44. numuru. Viņš "Kings" sastāvā nospēlēja 17 spēles, kurā guva divus vārtus un izdarīja trīs piespēles. Savukārt "Baris" rindās KHL čempionātā viņš nospēlējis 332 spēles, gūstot 45 vārtus un izdarot 55 piespēles.

Uzbrucēja rēķinā arī septiņi pasaules čempionāti Kazahstānas izlases sastāvā. Pasaules čempionāta elites divīzijā viņš guvis trīs vārtus un izdarījis divas piespēles 18 spēlēs, bet zemākajās divīzijās viņš divi vārti un piecas piespēles 19 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!