Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien, 17.janvārī, izcēlās Bufalo "Sabres" uzbrucejs Zemgus Girgensons un Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins.

Girgensons mača izskaņā iemeta tukšos pretinieku vārtos, palīdzot "Sabres" ar 4:1 pieveikt Dalasas "Stars". Spēles izskaņā Kails Okpozo trāpīja pa "Stars" vārtu stabu, bet mirkli vēlāk aiz vārtiem atņēma pretiniekiem ripu, piespēlēja uz vārtu priekšu, kur Girgensonam atlika pielikt punktu mačam.

Visā spēlē Girgensons nospēlēja 18:36 minūtes, bet vienīgais viņa metiens bija precīzs. Viņa kontā arī viens spēka paņēmiens, viens bloķēts metiens, bet Latvijas hokejista lietderības koericients bija +1.

"Sabres" labā vēl vārtus mačā guva Džimijs Vesejs, Rasmuss Dālins un Mihaels Frolīks. "Stars" labā vienīgo golu guva Džeimijs Bens, otrā perioda sākumā panākot 1:1.

Citā mačā Merzļikins atvairīja 32 no 34 metieniem un tika atzīts par spēles otro zvaigzni, bet "Blue Jackets" ar 3:2 pieveica Karolīnas "Hurricanes". "Blue Jackets" un Merzļikinam šī bija trešā uzvara pēc kārtas.

Pēc "Blue Jackets" pamatvārtsarga Jonasa Korpisalo traumas gūšanas pērnā gada nogalē Merzļikins palīdzējis komandai deviņās spēlēs tikt pie septiņām uzvarām. Tas ļāvis tagad Kolumbusas komandai NHL Austrumu konferencē pakāpties uz astoto vietu.

Pirms mača uz NHL atpakaļ no AHL tika izsaukts cits latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, tādējādi atkal mačam bija pieteikti divi latviešu vārtsargi.

Uzvaru "Blue Jackets" nodrošināja Nika Folinjo gūtie vārti mača priekšpēdējā minūtē. Vēl uzvarētājiem vārtus guva Emīls Bemstroms un Kems Atkinsons, bet "Hurricanes" rindās izcēlās Martins Nečass un Džordans Stāls.

Pie rezultativitātes punktiem mačos šoreiz netika Latvijas izlases uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins") un Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators").

"Penguins" pārtrauca savu četru uzvaru sēriju, ar 1:4 piekāpjoties Bostonas "Bruins". Bļugers centra uzbrucēja pozīcijā nospēlēja 14:58 minūtes, uzvarēja desmit no 19 iemetienos, reizi meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

"Penguins" jau spēles 24. sekundē vadībā izvirzīja Sidnijs Krosbijs, bet tad komanda vairs nespēja gūt vārtus. Pirmā perioda turpinājumā Šons Kurali un Pars Lindholms panāca Bostonas komandai 2:1, trešā perioda sākumā Patrīss Beržerons palielināja "Bruins" pārsvaru līdz 3:1, bet pēdējā minūtē punktu Bostonas kluba uzvarai pielika Breds Mārčands, ripu iemetot tukšos vārtos.

Vēl vienā mačā "Senators" ar Balceru ierindā ar 2:4 zaudēja Vegasas "Golden Knights". Balcers nospēlēja 9:04 minūtes, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Golden Knights" labā vārtus guva Pols Sčastnijs, Marks Stouns, Čandlers Stīvensons un Raiens Rīvzss. "Senators" rindās izcēlās Vladislavs Namestņikovs un Konors Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!