Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs ceturtdien, 14. oktobrī, teicamu sniegumu demonstrēja Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins un Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuri atzīti par maču otrajām spilgtākajām zvaigznēm.

"Blue Jackets" savā sezonas pirmajā mačā ar 8:2 (2:0, 3:1, 3:1) sagrāva Arizonas "Coyotes", bet Merzļikins atvairīja 36 no 38 pretinieku metieniem. "Blue Jackets" mačā izdarīja 26 metienus.

Merzļikins maču aizvadīja ar 80. numuru, godinot vasarā traģiski bojā gājušo draugu un komandas biedru, latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

Merzļikins izpelnījās spēles otrās zvaigznes godu, bet pirmās zvaigznes tituls tika Oliveram Bjokrstandam, kurš guva divus vārtus un vēl divreiz asistēja komandas biedriem vārtu guvumos. "Blue Jackets" labā vēl vārtus guva Aleksandrs Teksjērs, Būns Dženers, Džeiks Bīns, Zaks Verenskis, Makss Domi un Gustavs Nīkvists. "Coyotes" rindās izcēlās Antons Stralmans un Kleitons Kellers.

Ar uzvaru jauno sezonu sāka arī "Sabres", kurā viens no kapteiņa asistentiem šajā sezonā ir Girgensons. Latvijas izlases uzbrucējs savā atgriešanās spēlē NHL Bufalo komandas labā guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet "Sabres" ar 5:1 (2:0, 2:1, 1:0) pārliecinoši apspēlēja Monreālas "Canadiens".

Pirmā perioda 18. minūtē Girgensons pielaboja Kolina Millera metienu, panākot 2:0 "Sabres" labā. Savukārt otrā perioda izskaņā Girgensona metienu vārtu priekšā nobloķēja "Canadiens" hokejisti, bet pirmais ripu pamanīja Anderss Bjorks, palielinot "Sabres" pārsvaru līdz 4:1.

Girgensons laukumā aizvadīja 15:16 minūtes, izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu, bet viņa lietderības koeficients bija +1.

"Sabres" labā vēl vārtus guva Kails Okpozo, kuru atzina par spēles spožāko zvaigzni, Viktors Olofsons un Teidžs Tomsons. "Canadiens" rindās ar vienīgo golu izcēlās Kriss Vaidemans, otrā perioda vidū samazinot rezultāta starpību līdz 1:2.

Ne tik veiksmīga nakts bija Teodoram Bļugeram, kura pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins" ar 4:5 (0:1, 2:1, 2:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Floridas "Panthers".

Bļugers nospēlēja 15:25 minūtes, divreiz meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, bet viņa lietderības koeficients bija "-2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!