Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Latvijas hokeja izlase svētdien nodrošināja sev vietu 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā.

Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra izšķirošajā spēlē "Arēnā Rīga" Latvijas izlase ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja Francijas valstsvienību, tādējādi nodrošinot sev olimpisko ceļazīmi.

Latvijas izlasē ar vārtu guvumiem izcēlās Rihards Bukarts un Miks Indrašis. Savukārt Latvijas izlases vārtsargam Ivaram Punnenovam neizdevās visu turnīru aizvadīt "sausā". Šajā mačā viņu pārspēja Francijas izlases uzbrucējs Stefans da Kosta.

Šajā mačā Punnenovs atvairīja 29 no 30 metieniem. Viņš arī tika atzīts par šī kvalifikācijas turnīra labāko vārtsargu un vērtīgāko spēlētāju. Savukārt Ronalds Ķēniņš tika atzīts par labāko uzbrucēju.

Latvijas izlase ir piedalījusies piecās ziemas olimpiskajās spēlēs – 1936. gadā Garmišpartenkirhenē, 2002. gadā Soltleiksitijā, 2006.gadā Turīnā, 2010. gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos. 2018.gada Phjončhanas spēlēm Latvijas izlase nekvalificējās, kad kvalifikācijas turnīra izšķirošajā spēlē zaudēja Vācijai.

Latvijas izlasei Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā būs jāspēkojas ar Zviedrijas, Somijas un Dānijas valstsvienībām.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!