Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase noskaidrojusi Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta kalendāru, turnīra B apakšgrupas pirmajā spēlē spēkojoties ar Kanādas valstsvienību.

Latvijas izlase savās mājās notiekošo čempionātu pret turnīra favorīti Kanādu atklās ar spēli pulksten 20:15. Pirms tam, pulksten 16:15 B apakšgrupā spēlēs Vācija un Itālija. Turnīra pirmajā dienā A grupā dienas pirmajā spēlē tiksies Krievija un Čehija, bet otrajā mačā – Baltkrievija un Slovākija.

22. maijā Latvija atkal aizvadīs vakara spēli, spēkojoties ar Kazahstānu, 24. maijā pulksten 16:15 tiksies Itāliju, 27. maijā dienas pirmajā spēlē samēros spēkus ar ASV valstsvienību, bet dienu vēlāk vakara spēlē tiksies ar Norvēģiju. Latvijas izlase grupu turnīru noslēgs ar spēlēm pulksten 20:15, 30. maijā tiekoties ar Somiju, bet 1. jūnijā – ar Vāciju.

3. jūnijā sāksies ceturtdaļfināla spēles, 5. jūnijā – pusfināli, bet 6. jūnijā risināsies cīņas par medaļām. Ar pilnu čempionāta kalendāru var iepazīties čempionāta mājaslapā.

Arēna Rīga" būs galvenā turnīra arēna, kurā notiks B apakšgrupu spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un medaļu cīņas. Otra halle tiks ierīkota Olimpiskajā sporta centrā, kurā iekārtos 6000 skatītāju vietas. Tajā notiks A grupas spēles un divas ceturtdaļfināla spēles.

B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet otrā čempionāta norises vietā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

2006. gadā, kad Rīga pirmo reizi uzņēma pasaules čempionātu, zelta medaļas izcīnīja Zviedrijas valstsvienība, kas finālā pārspēja Čehiju. Savukārt Somija spēlē par bronzas medaļām pieveica Kanādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!