Foto: F64
Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti pirmdien "Volvo" sporta kompleksā Rīgā pulcējās uz pirmo ledus koptreniņu, darbojoties trenera Arta Ābola vadībā, ziņo Latvijas Radio.

Ābols Latvijas Radio pastāstīja, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) rīkotajos treniņos tiek ievērotas visas drošības prasības, tajā pašā laikā palīdzot hokejistiem atsvaidzināt prasmes pēc ilgākas dīkstāves.

Nelielā nometne sarīkota, lai palīdzētu hokejistiem sagatavoties nākamajai sezonai. Pa trim ledus treniņiem būs gan šonedēļ, gan nākamnedēļ. "Tā kā vasarā, tā kā sezonas sākumā," treniņu režīmu raksturoja Ābols. "Vairāk nekā divus mēnešus hokejisti nebija slidojuši."

Komandas treneris uzsvēra, ka treniņi nevienam nav obligāti, jo spēles izlasei drīzumā nav gaidāmas, taču LHF nāk pretim hokejistiem, it īpaši jaunajiem, kam būtu sarežģītāk nodrošināt individuālu gatavošanos.

Starp vairākiem pieredzējušiem izlases spēlētājiem ir arī nesen ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Toronto "Maple Leafs" līgumu parakstījušais Kristiāns Rubīns. Piesaistīti ir arī Amerikas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) hokejisti Eduards Tralmaks, Filips Buncis un Gustavs Dāvis Grigals.

Hokejisti uz pirmo treniņu pulcējušies jau ceturtdien, kad Mežaparkā tika aizvadīts fiziskais treniņš. Ar sportistiem strādā ne tikai Ābols, bet arī Latvijas hokeja izlases fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis.

Artis Ābols aizvadītajā sezonā strādāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", bet vienības vadība pēc sezonas neturpināja sadarbību ar visu treneru štābu. Bijušais hokejists jarīdzan au ceturto gadu strādā kā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija asistents.

Jau vēstīts, ka pašreizējās koronavīrusa Covid-19 krīzes dēļ Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padome piekrita atlikt vīriešu Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrus uz 2021. gada augustu.

Turnīri iepriekš bija paredzēti no 2020. gada 27. līdz 30. augustam. Slovākijai savā apakšgrupā jāuzņem Baltkrieviju, Austriju un Poliju, Latvijas izlase Rīgā spēlēs pret Francijas, Itālijas un Ungārijas valstsvienībām, bet Norvēģija mājinieku lomā izspēlēs turnīru ar Dānijas, Dienvidkorejas un Slovēnijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!