Foto: DELFI

Latvijas hokeja izlases aizsargs Maksims Širokovs nākamo sezonu aizvadīs Itālijas A sērijas komandā "Sterzing"/"Vipiteno".

Iepriekšējās divas sezonas pašlaik 32 gadus vecais spēlētājs pavadīja Šveices otrās spēcīgākās līgas - NLB - klubā Martiņī "Red Ice". Šajā laikā viņš 90 spēlēs izcēlās ar 14 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt šajā pavasarī Širokovs pirmoreiz Latvijas izlases sastāvā piedalījās pasaules čempionātā, septiņos mačos atzīmējoties ar sešām soda minūtēm.

Tagad viņš ar Itālijas komandu noslēdzis līgumu uz vienu sezonu. Šajā pavasarī "Sterzing"/"Vipiteno" regulārajā sezonā guva septīto vietu, nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru.

"Runāju ar Oļegu Sorokinu un Agri Savielu, kuri par šo komandu izteicās ļoti pozitīvi. Man bija piedāvājumi arī no Baltkrievijas un Krievijas otrās spēcīgākās līgas, tomēr vēlējos spēlēt Centrāleiropā," stāstījis spēlētājs. "Sevi redzu kā komandas spēlētāju, kurš var parādīt raksturu un labu spēles sapratni."

Savas karjeras laikā Širokovs spēlējis arī Ukrainas, Kazahstānas, Krievijas, Zviedrijas, Slovākijas un ASV komandās. 2008./2009.gada sezonā viņš vienu spēli aizvadīja arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!