Foto: LHF

Latvijas U-20 hokeja izlasei pasaules junioru čempionāts ir šīs sezonas gaidītākais notikums, sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) atzina Latvijas junioru hokeja izlases kapteinis Gustavs Ozoliņš.

Latvijas junioru valstsvienība pirmo pasaules čempionāta maču aizvadīs pirmdien, kad pulksten 23 pēc Latvijas laika stāsies pretī vienaudžiem no ASV.

"Mums visiem tas ir sezonas gaidītākais notikums," izcēla Ozoliņš. "Visu laiku sezonas gaitā šis turnīrs bija prātā un ar pozitīvām emocijām arī centīsimies uzsākt šo turnīru."

Viņš arī neslēpa, ka spēle pret amerikāņiem nebūs viegla. "Protams, viņi ir talantīgi un arī strādīgi. Nebaidās no spēka paņēmieniem, tāpēc būs grūts mačs," piebilda hokejists.

Ozoliņš šajā pasaules čempionātā būs Latvijas izlases kapteinis, bet viņa asistentu lomas pildīs Martins Laviņš un Darels Dukurs.

"Tas ir milzīgs pagodinājums," norādīja Ozoliņš. "Iespēja uzspēlēt Latvijas izlasē nav tik bieži, un man vēl ir uzticēts gods būs komandas kapteinim, tāpēc tās ir ļoti patīkamas sajūtas"

Jau vēstīts, ka pirmajā pārbaudes spēlē Kanādā Latvijas izlase ar 3:6 otrdien zaudēja čehu vienaudžiem, bet otrajā ceturtdien ar tādu pašu rezultātu piekāpās Vācijai.

Pasaules U-20 čempionāts elitē no 26. decembra līdz 5. janvārim norisināsies Kanādas pilsētās Halifaksā un Monktonā.

Latvijas izlase B apakšgrupā Halifaksā spēkosies ar ASV, Somiju, Šveici un Slovākiju. Ceturtdaļfinālā iekļūs pa četrām labākajām abu apakšgrupu komandām, bet piektās vietas ieņēmušās vienības cīnīsies par palikšanu spēcīgāko divīzijā.

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks 26. decembrī, kad spēkosies ar ASV komandu. Dienu vēlāk Latvijas hokejisti tiksies ar Šveices vienaudžiem, bet 29. decembrī gaidāms duelis ar Somijas komandu. Apakšgrupas turnīru Latvija noslēgs 30. decembrī, spēkojoties ar Slovākijas izlasi.

Augustā pasaules U-20 čempionātā elites divīzijā Edmontonā Latvijas komanda pirmo reizi vēsturē iekļuva ceturtdaļfinālā, kopvērtējumā ierindojoties septītajā vietā.

Latvijas U-20 valstsvienības sastāvs pasaules junioru čempionātā:

Vārtsargi: Patriks Bērziņš (Danberi "Hat Tricks", NAHL), Linards Lipskis (Bismarkas "Bobcats", NAHL), Kārlis Mežsargs (Kārni "Tri-City Storm", USHL);

Aizsargi: Niks Feņenko (Bēkomo "Drakkar", QMJHL), Bogdans Hodass (Medisinhetas "Tigers", WHL), Rihards Simanovičs (Amarilo "Wranglers", NAHL), Dario Mackevičs ("Mogo"/LSPA), Elvis Laškovs (Ferlahas NHA, Austrija), Edgars Kazaks, Silvestrs Lazarenoks (abi - "Zemgale"/LLU), Gustavs Ozoliņš (Minesotas "Wilderness", NAHL);

Uzbrucēji: Rodžers Bukarts (Cīrihes "Lions", Šveice), Emīls Veckaktiņš, Roberts Cjunskis (abi - "Lugano", Šveice), Martins Laviņš (Sīdarrepidsas "RoughRiders", USHL), Kristiāns Samītis (Filadelfijas "Rebels", NAHL), Darels Dukurs (Langnavas "Tigers", Šveice), Rainers Dārziņš (Šelefteo AIK, Zviedrija), Ģirts Silkalns (Fārgo "Force", USHL), Rainers Rullers, Pēteris Purmalis (abi - "Zemgale"/LLU), Dans Ločmelis ("Luleo", Zviedrija), Sandis Vilmanis (Sarnijas "Sting", OHL), Klāvs Veinbergs (Linkolnas "Stars", USHL), Anrī Ravinskis (Blēnvilas/Boisbriānas "Armanda", QMJHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!