Foto: IIHF
Latvijas U-20 hokeja izlase pirmdien Kanādā pirmajā mačā par palikšanu pasaules čempionāta elites divīzijā ar 5:2 (1:2, 1:0, 3:0) uzvarēja Austriju. Sērijā līdz divām uzvarām Latvija tādējādi izvirzījusies vadībā ar 1-0.

Nākamais mačs starp abām komandām būs trešdien.

Latvijas izlases labā divus vārtus šajā cīņā guva Emīls Veckaktiņš, bet pa reizei atzīmējās Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis un Bogdans Hodass.

Kaut arī rezultāts to īsti neatspoguļo, šis mačs Latvijai bija sarežģīts. Pirmajā trešdaļā austrieši divreiz izvirzījās vadībā, pārtraukumā dodoties ar 2:1 vadību. Austrijas komanda spēlēja disciplinētu hokeju, kamēr latviešiem ar to bija grūtības - otrajā periodā bija divi noraidījumi pret pretinieku nevienu. Latvijai bija problēmas ar vārtu gūšanas momentu izveidošanu, taču otrās trešdaļas izskaņā beidzot izdevās radīt spiedienu pie austriešu vārtiem. Tas vainagojās panākumiem - pēc teicamas Anrī Ravinska piespēles uz vārtu priekšu piesteidzās Veckaktiņš, kurš 38. minūtē panāca 2:2.

Trešā trešdaļa aizritēja Latvijas hokejistu zīmē, viņi neļāva austriešiem pat traucēt sava vārtsarga Patrika Bērziņa modrību. 49. minūtē latvieši likumsakarīgi izvirzījās vadībā, jo Rihards Simanovičs lieliski atrada Veckaktiņu, viņam gūstot savus otros vārtus spēlē.

Turpinājumā Austrija pamanījās nopelnīt lielo mazākumu, kas Latvijai vairākumā ļāva spēlēt piecas minūtes, un pa to laiku tika gūti vēl vieni vārti - Vilmanis 52. minūtē izpildīja metienu no distances un panāca divu vārtu pārsvaru. Spēles izskaņā šaubas par uzvarētāju nebija, un Hodass vēl beigās raidīja ripu tukšos austriešu vārtos.

Portāls "Delfi" piedāvāja detalizētu Latvijas un Austrijas mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!