Foto: F64
Pērnās sezonas Latvijas hokeja virslīgas čempione "Liepāja" otrdien regulārā čempionāta mačā guva 15 vārtus un ar rezultātu 15:1 (6:0, 5:0, 4:1) viesos sagrāva "Pārdaugavu".

Rezultatīvākais viesiem bija Martins Lavrovs, kurš guva divus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Tikmēr ar "hat-trick" atzīmējās Māris Diļevka, kuram arī viena rezultatīva piespēle.

Savukārt "Pārdaugavas" komandā goda vārtus guva Didzis Ruģelis, kurš bija precīzs 64 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Virslīgas kopvērtējuma līderu godu saglabā Ogres "Kurbads" hokejisti, kuri septiņos mačos iekrājuši 20 punktus, bet divi punktu mazāk ir "Zemgale"/LLU vienībai, kas aizvadījusi par spēli vairāk. Trešajā vietā ar 15 punktiem astoņās cīņās ir "Liepāja", kas par diviem punktiem apsteidz sešas spēles aizvadījušo "Mogo". Pa sešiem punktiem ir "Rīgai" un "Prizmai", tikmēr "Pārdaugava" zaudējusi visos astoņos savos mačos.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte "Rīga 99"/"Tukums", bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola "Pārdaugava".

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja "Kurbads" un "Mogo", bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Liepāja" vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs", bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!