Foto: DELFI
Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) uzvarēja "Mogiļev" komandu.

Mača astotajā minūtē liepājniekus vadībā izvirzīja Jānis Straupe, tomēr 11.minūtē mājinieki rezultātu izlīdzināja. Pārtraukumā gan Latvijas klubs devās ar vienu vārtu pārsvaru, jo 12.minūtē precīzs bija Sergejs Voroņins.

Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet trešās trešdaļas 15.minūtē mājinieki panāca 2:2. "Liepājas metalurgs" gan prata parūpēties par uzvaru pamatlaikā, kad divas ar pusi minūtes pirms tā beigām izcēlās lietuviešu leģionārs Povils Verenis.

Liepājas komandas hokejisti uzvarējuši pēdējās trīs turnīra spēlēs.

Šī cīņa "Liepājas metalurga" komandai bija ceturtā no piecām izbraukuma spēlēm pēc kārtas. Iepriekšējā cīņā Liepājas klubs ar 4:1 pārspēja Minskas "Junior" hokejistus.

Pēc šiem izbraukuma mačiem liepājniekus vēl gaidīs noslēdzošās divas šīgada cīņas, kas tiks aizvadītas savā laukumā.

BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 59 punktiem 32 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Mogiļev" komanda ar 16 punktiem 33 mačos atrodas pēdējā, 11.vietā..

Kā ziņots, tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad bez "Liepājas metalurga" BAČ startē arī desmit vietējie klubi.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!