Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) pēdējā izbraukuma spēlē šogad piektdien ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Soļigorskas "Šahtjor" komandu.

Pirmās trešdaļas astotajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Ainārs Podziņš, tomēr pirmās 20 minūtes komandas noslēdza ar neizšķirtu rezultātu 1:1. Otrās trešdaļas piektajā minūtē Mārtiņš Gipters vēlreiz vadībā izvirzīja Liepājas klubu, bet desmitajā minūtē viņš pats panāca jau 3:1 Latvijas vienības labā.

Līdz otrās trešdaļas beigām viesi vienus vārtus atguva, bet trešajā trešdaļā uz Jāņa Straupes un lietuviešu leģionāra Povila Verena gūtajiem vārtiem "Šahtjor" hokejisti atbildēja ar vienu precīzu raidījumu.

Liepājas komandas hokejisti uzvarējuši pēdējās četrās spēlēs pēc kārtas.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā spēle šosezon. Pirmajās divās spēlēs uzvaras izcīnīja Liepājas komanda, bet trešajā pārāka bija "Šahtjor" vienība.

Šī cīņa "Liepājas metalurga" komandai bija pēdējā no piecām izbraukuma spēlēm pēc kārtas, bet turpinājumā liepājniekus vēl gaidīs noslēdzošās divas šīgada cīņas, kas tiks aizvadītas savā laukumā.

BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 62 punktiem 33 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet tai ar 56 punktiem seko "Šahtjor" komanda.

Kā ziņots, tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad bez "Liepājas metalurga" BAČ startē arī desmit vietējie klubi.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas līdz janvāra vidum savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!