Foto: PantherMedia/Scanpix
Otro uzvaru pēc kārtas Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlēs pirmdien izcīnīja Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs", kas izbraukumā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Minskas "Junior" komandu.

Liepājnieku rindās rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli bija Māris Diļevka, kurš šajā mačā uzrādīja 100% metienu precizitāti, jo mērķi sasniedza abas hokejista mestās ripas.

Tikmēr Minskas vienības labā vienīgos vārtus guva 18 gadus vecais Vladislavs Gridjuško.

Šī cīņa "Liepājas metalurga" komandai bija trešā no piecām izbraukuma spēlēm pēc kārtas. Vēl liepājniekiem šajā izbraukumā jātiekas ar "Mogiļev" un Soļigorskas "Šahtjor" komandām.

BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 56 punktiem 31 spēlē pakāpās uz ceturto vietu, bet "Junior", kas ir šosezon Krievijas Augstākās hokeja līgā (VHL) spēlējošās Minskas "Junostj" vienības fārmklubs, ar 40 punktiem 30 mačos atrodas septītajā pozīcijā.

Kā ziņots, tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad bez "Liepājas metalurga" BAČ startē arī desmit vietējie klubi.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!