Foto: AP/Scanpix/LETA

Tampabejas "Lightning" hokejisti sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē mājās pēcspēles metienos ar 5:4 (2:2, 2:0, 0:2, 0:0, 1:0) uzvarēja Kolumbusas "Blue Jackets", saglabājot līderpozīciju līgā.

"Lightning" vienībai uzvaru nodrošināja komandas līdere Stīvena Stemkosa realizētais "bullītis".

Stemkoss, kurš ir šīs sezonas NHL rezultatīvākais spēlētājs, pirms tam papildlaikā nopelnīja noraidījumu, kurā komandas biedri izturēja, savukārt pēcspēles metienos viņš bija vienīgais, kurš guva vārtus.

"Ļoti ātri varēju no varoņa kļūt par grēkāzi, ja vien pretinieki būtu izmantojuši manu muļķīgo noraidījumu," pēc mača sacīja Stemkoss. "Tāpēc liels paldies puišiem, kuri cīnījās mazākumā un vārtsargam Andrejam Vasiļevskim, kurš vairākas reizes glāba komandu."

Pamatlaikā Stemkoss arī guva vārtus, 27. minūtē panākot 3:2 mājinieku labā, savukārt pirms noslēdzošās trešdaļas "Lightning" bija arī divu ripu pārsvars, ko neizdevās nosargāt, jo Kolumbusas vienībā izcēlās Markuss Hanikainens un Brendons Dubinskis.

Šosezon Stemkoss 15 mačos ir guvis septiņus vārtus un atdevis 18 rezultatīvas piespēles, kamēr viņa komandas biedrs Ņikita Kučerovs, kurš sestdien arī guva vienus vārtus, izdarījis 14 precīzus metienus un deviņas reizes asistējis partneriem. Kučerovs ir līgas labākais snaiperis.

Šajā mačā bija divu Krievijas hokeja vārtsargu duelis, "Lightning" vārtos Vasiļevskim atvairot 30 metienus, kamēr pretējā "cietoksnī" Sergejs Bobrovskis tika galā ar 32 pretinieku raidījumiem. Vasiļevskis izcīnīja 11.uzvaru sezonā, kas ir labākais rādītājs līgā.

Tampabejas klubs izcīnīja sesto uzvaru pēdējos astoņos mačos, kamēr "Blue Jackets" pārtrūka divu panākumu sērija.

"Lightning" ar 24 punktiem ir Austrumu konferences un visas līgas līdere, kamēr konferencē otrā ar 19 punktiem ir tieši "Blue Jackets".

Tikmēr Rietumu konferencē ar 23 punktiem vadībā atrodas Sentluisas "Blues", kas sestdien mājās ar 6:4 (0:1, 3:0, 3:3) uzvarēja Toronto "Maple Leafs".

Rezultatīvajā cīņā mājiniekiem divus vārtus guva aizsargs Alekss Pjetrandželo, bet Breidens Šens izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Blues" otrajā periodā guva trīs vārtus, panākot 3:1 savā labā, bet spēles 48.minūtē mājinieki jau bija priekšā ar 6:2. "Maple Leafs" gan nepadevās un līdz 54. minūtei divus vārtus atguva, atjaunojot intrigu, tomēr izglābties Toronto komandai neizdevās.

"Blues" pēdējās deviņās spēlēs ir izcīnījusi septiņas uzvaras, bet šosezon savās mājās ir uzvarējusi sešos no septiņiem aizvadītajiem mačiem. Tikmēr labi sezonu sākusī "Maple Leafs" nu ir neveiksmju joslā, jo pēdējos astoņos mačos piedzīvojusi sešus zaudējumus.

Sentluisas komanda Rietumu konferencē par punktu apsteidz Losandželosas "Kings", kas sestdien mājās pagarinājumā ar 3:4 (0:2, 0:1, 3:0, 0:1) zaudēja Nešvilas "Predators".

Losandželosas komanda pēdējā trešdaļā atspēlēja trīs ripu deficītu, tomēr papildlaikā veiksme bija "Predators" komandas sabiedrotā, uzvaras vārtus 20 sekundes pirms pagarinājuma beigām gūstot Viktoram Arvidsonam.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība sestdien viesos ielaida četrus vārtus pirmajā periodā, kapitulējot Dalasas "Stars" vienībai.

"Sabres" cieta neveiksmi ar rezultātu 1:5 (0:4, 1:1, 0:0), piedzīvojot trešo zaudējumu pēdējos četros mačos.

Bufalo vienība ar desmit punktiem 14 spēlēs ieņem pēdējo - 16. vietu - Austrumu konferencē, bet "Stars" ar 16 punktiem ir devītā ietumu konferencē.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs otrdien, mājās uzņemot Vašingtonas "Capitals".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!