Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālu ceturtdien sasniedza Tampabejas “Lightning” hokejisti, kuru pretinieki cīņā par prestižo trofeju būs Dalasas “Stars”.

“Lightning” Austrumu konferences finālsērijas sestajā spēlē ar rezultātu 2:1 pagarinājumā pārspēja Ņujorkas “Islanders” vienību un sērijā līdz četrām uzvarām uzvarēja ar rezultātu 4-2.

“Islanders” hokejisti ar savu pirmo metienu spēles piektajā minūtē izvirzījās vadībā, kad Devons Tēvss saņēma piespēli no Andersa Lī, apslidoja vārtus un pārspēja Andreju Vasiļevski. Taču divas minūtes vēlāk “Lightning” rezultātu izlīdzināja. Viktors Hedmans pirmais tika pie ripas pēc Ērika Černāka metiena un iedabūja to vārtos. Šī bija piektā spēle pēc kārtas, kad “Islanders” pirmā izvirzījās vadībā.

Mačs turpinājās līdzīgā cīņā, taču vairāk darba bija “Islanders” vārtsargam Semjonam Varlamovam, kurš visā spēlē atvairīja 46 metienus. Cīņa nonāca līdz pagarinājumam, kurā Entonijs Sirelli pēc nospēlētām 14 minūtēm saņēma piespēli no Bārkleja Gudrova un izdarīja precīzu metienu no vārtu priekšās, ievedot savu komandu Stenlija kausa finālā.

“Lightning” trešo reizi uzvarēja Austrumu konferencē un iekļuva Stenlija kausa finālā. Iepriekš tā Stenlija kausu ieguva 2004. gadā.

Stenlija kausa fināls starp “Stars” un “Lightning” sāksies naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!