Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas pirmajā mačā Tampabejas “Lightning” pirmdien ar rezultātu 8:2 sagrāva Ņujorkas “Islanders”, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Jau pēc nospēlētām 74 sekundēm “Lightning” izvirzījās vadībā pēc Breidena Pointa precīzā metiena, taču piektajā minūtē Džordans Eberle rezultātu izlīdzināja. Spēles turpinājumā “Lightning” hokejisti sagādāja briesmīgu dienu “Islanders” vārtsargam Tomasam Greisam, kurš astotajā un 11. minūtē ielaida Viktora Hedmana un Raiena Makdonaha mestās ripas. Greiss spēles ievadā tika galā tikai ar sešiem no deviņiem metieniem un tika nomainīts pret Semjonu Varlamovu.

Otrajā periodā Jani Gurdē panāca jau 4:1 “Lightning” labā, bet tad Points spēles 34. minūtē panāca jau četru vārtu pārsvaru savai komandai. Trešajā periodā rezultatīvs bija arī Ņikita Kučerovs, tomēr Niks Ledijs 49. minūtē guva savus otros vārtus. Spēles noslēdzošās trešdaļas turpinājumā “Lighning” guva vēl divus vārtus, kad rezultatīvi bija Ondržejs Palats un Gurdē.

Abu komandu duelis Stenlija kausa izcīņā turpināsies trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!