Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Toronto "Maple Leafs" svētdien zaudēja noslēdzošajā Austrumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačā. Sezona klubā tādējādi arī beigusies Latvijas izlases hokejistam Kristiānam Rubīnam.

"Maple Leafs" vienība mājās ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) zaudēja Tampabejas "Lightning" komandai, sērijā piekāpjoties ar rezultātu 3-4. Tampabejas hokejisti trīs reizes bija panākuši neizšķirtu sērijā, bet ar šo uzvaru nodrošināja vietu nākamajā kārtā.

Uzvarētāju labā abus precīzos metienus izpildīja Niks Pols, kurš uzvaras vārtus guva otrās trešdaļas izskaņā. Uzbrucējs tika pie ripas Toronto komandas zonā un meistarīgā slidojumā izkārtoja sev metienu no vārtu priekšas.

"Play-off" mačos laukumā neizgāja 24 gadus vecais Kristiāns Rubīns, kurš šosezon debitēja NHL, regulārajā sezonā piedaloties trijos mačos. Aizsargs uz NHL komandu tika izsaukts pašā sērijas ievadā.

Tagad hokejistam parādījusies iespēja pievienoties Latvijas hokeja izlasei, kuras treneris Harijs Vītoliņš pieteikumā atstāja divas brīvas vietas. Nav bijis noslēpums, ka izlases treneru štābs šādi nogaidīja uz Rubīna un Bļugera pārstāvēto komandu sekmēm Stenlija kausā.

Lielāko daļu sezonas Rubīns pavadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Toronto "Marlies", kuras rindās 58 spēlēs atzīmējās ar 11 punktiem (1+10). Aizsargs uz Ziemeļameriku devās jau 2016. gadā, un šī viņam bija ceturtā sezona "Marlies" komandā. Savukārt pasaules čempionātos viņš piedalījis divreiz.

Savukārt Teodors Bļugers un Pitsburgas "Penguins" vienība pirmās kārtas septīto spēli aizvadīs svētdien, izbraukumā tiekoties ar Ņujorkas "Rangers" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!