Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Bijušais Latvijas izlases un pašreizējais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks nekļūs par Baltkrievijas valstsvienības treneri, izdevumam "Sovetskij Sport" atklāja Maskavas kluba prezidents Mihails Tjurkins.

Kā zināms, Znaroka vārds pēdējā laikā minēts jaunā Baltkrievijas izlases galvenā trenera kontekstā.

"Ceturtdien man bija noslēdzošā tikšanās ar Baltkrievijas Hokeja federācijas (BHF) prezidentu Jevgēņiju Vorsinu," skaidroja Tjurkins. "Mēs apspriedām Znaroka kandidatūru uz Baltkrievijas izlases galvenā trenera amatu. Baltkrievi gribēja, lai Znaroks izlasi gatavo uz 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm un tā paša gada pasaules čempionātu, kas norisināsies Minskā. Tomēr tika nolemts, ka Znaroks nesavienos darbu "Dinamo" un Baltkrievijas valstsvienībā."

"Ar Baltkrieviju mūs saista ilglaicīga draudzība, un mēs esam gatavi viņiem nākt pretim. Tomēr nākamajā sezonā Maskavas "Dinamo" ir nepieciešams, lai Znaroks pilnībā koncentrētos darbam KHL," izteicās Tjurkins.

"Arī pats Znaroks piekrita mūsu viedoklim. Šobrīd nav laika skriet pakaļ diviem zaķiem. Starp citu arī BHF izprata mūsu pozīciju. Tur saprot, ka pirms sava pasaules čempionāta ar izlasi jāstrādā trenerim, kuram valstsvienība ir pirmajā vietā. Šai lietai mēs esam pielikuši punktu," piebilda Tjurkins.

Kā ziņots, līdzšinējais Baltkrievijas izlases galvenais treneris Eduards Zankovecs pēc neveiksmīgā snieguma šī gada pasaules čempionātā iesniedza atlūgumu.

Zankovecs Baltkrievijas izlasi vadīja otrajā pasaules čempionātā pēc kārtas. Ja pērn tā nespēja iekļūt ceturtdaļfinālā, tad šogad baltkrievi pat cīnījās par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu vidū, noslēgumā paliekot 14.vietā.

Jau ziņots, ka Zankovecs par Baltkrievijas izlases galveno treneri tika apstiprināts tikai mēnesi pirms pagājušā gada pasaules čempionāta. Vankūveras olimpiskajās spēlēs Baltkrievijas valstsvienību vadīja Mihails Zaharovs, kurš tagad strādā par Ukrainas izlases galveno treneri.

Savukārt Znaroks jūnija beigās tika atlaists no Latvijas izlases galvenā trenera amata. Kopā ar Znaroku amatu zaudēja arī viņa palīgi Harijs Vītoliņš un Leonīds Beresņevs, kā arī valstsvienības ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātā ieņēma 13.vietu, neizpildot Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes izvirzīto uzdevumu.

Znaroks Latvijas izlases galvenā trenera amatā strādāja kopš 2006.gada vasaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!