Foto: Abbotsford Canucks

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas mačā sargā Vankūveras "Canucks" vārtus, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā "Canucks" šovakar, mačam sākoties īsi pēc pusnakts pēc Latvijas laika, Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē viesosies pie Nešvilas "Predators". Sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-1 vadībā ir Vankūveras vienība.

Pirms gaidāmās cīņas "Canucks" galvenais treneris sarunā ar medijiem izvairījās no jautājuma par to, kurš vārtsargs sargās viesu vārtus, neapstiprinot, ka vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, kā tas bijis iepriekšējā mačā.

"DailyFaceoff" apskatnieks Frenks Serivalli norādīja, ka vārtu drošība tiks uzticēta Šilovam, jo Desmits iedzīvojies savainojumā. Tāpat tiek vēstīts, ka Desmita trauma nav nopietna.

Šilovs, kurš sezonas izskaņā tika izsaukts uz NHL vienību, šosezon "Canucks" rindās laukumā devies četros mačos, izcīnījis trīs uzvaras, atvairījis 88,1% metienu un vidēji spēlē savos vārtos ielaidis 2,47 ripas. Stenlija kausa izcīņā viņš vēl nav aizvadījis nevienu spēli.

"Predators" rīcībā šobrīd kā trešais vārtsargs ir Gustavs Dāvis Grigals.

Pēc mača Nešvilā pārējās cīņas iecerētas 30.aprīlī Vankūverā, un, ja nepieciešams, arī 3.maijā Nešvilā un 5.maijā Vankūverā. Nākamajā kārtā pretī stāsies Edmontonas "Oilers" un Losandželosas "Kings" pāra uzvarētāja.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!